• Ναυτιλία

    ΕΝΕΔΕΠ: Μεθοδεύουν η Cosco – DPORT να μην εφαρμόσουν την νομοθεσία για τα βαρέα και ανθυγιεινά

    • NewsRoom
    Λιμάνι του Πειραιά

    Λιμάνι του Πειραιά


    «Ο εμπαιγμός από την Κυβέρνηση και την εργοδοσία, COSCO-DPORT προς τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ για την εφαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών συνεχίζεται ξεδιάντροπα», τονίζει με ανακοίνωση της, η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης στις Προβλήτες του Πειραιά και προσθέτει: «Είναι ολοφάνερες οι μεθοδεύσεις τους και η στρατηγική τους, να μην εφαρμόσουν την υπάρχουσα νομοθεσία (ερμηνευτική Εγκύκλιος ΕΦΚΑ και συναρμόδιων Υπουργείων- Οκτώβριος 2018), να φτιάξουν ‘νέα’ ειδικότητα για τους λιμενεργάτες με βασικό στόχο και σκοπό να βάλουν ταφόπλακα στα νόμιμα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων συναδέλφων μας από το 2012 μέχρι σήμερα!».

    Η ΕΝΕΔΕΠ, προειδοποιεί «κάθε υπεύθυνο και κάθε συμμετέχοντα σε αυτά τα σχέδια, ότι οποιαδήποτε μεθόδευση τους θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί έστω και ένα ένσημο του παρελθόντος από τους λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ και οποιαδήποτε μεθόδευση τους θα έχει ως αποτέλεσμα να μην τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία που έχει εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά τους λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ» και τονίζει:

    «Αυτές είναι οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας COSCO-DPORT, που χωρίς καμία βάση, χωρίς Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας, ρυθμίζει αυθαίρετα κατά τα δικά της συμφέροντα τους όρους και τις προϋποθέσεις εργασίας μας. Εντείνει την προσπάθεια να μας τρομοκρατήσει με πολλούς αυθαίρετους πειθαρχικούς ελέγχους και ποινές σε καθημερινή βάση. Χρησιμοποιεί την αυθαιρεσία και την ασυδοσία για να εξυπηρετήσει τον κύριο στόχο της να σπάσει το ηθικό και τους δεσμούς μας».

    Εξάλλου, η ΕΝΕΔΕΠ, καλεί τους εργαζόμενους «που προσλαμβάνονται μέσω της ΟΦΕ να σπάσουν κάθε φόβο, να παραμερίσουν απειλές και εκβιασμούς, να συσπειρωθούν στο Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. Εμείς θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε και για αυτούς τους συναδέλφους μας».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΝΕΔΕΠ: Καταγγέλλει ότι έσπασαν οι κάβοι από το πλοίο CMA TITUS και πτώσεις κοντέινερ



    ΣΧΟΛΙΑ