• Ναυτιλία

    Dorian LPG: Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Άλεξ Χατζηπατέρα στη ναυτιλιακή

    Αλέξανδρος Χατζηπατέρας

    Αλέξανδρος Κ. Χατζηπατέρας SEVP Dorian LPG (USA)LLC / MD Dorian LPG Management Corp


    Τις προαγωγές δύο υφιστάμενων στελεχών σε θέσεις με αυξημένες ευθύνες ανακοίνωσε η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακή Dorian LPG συμφερόντων του Γιάννη Χατζηπατέρα.

    Η επόμενη γενιά της οικογένειας Χατζηπατέρα αποκτά περισσότερες αρμοδιότητες, καθώς ο Άλεξ Χατζηπατέρας, γιος του ιδρυτή της εταιρείας, ανέλαβε την θέση του Chief Operating Officer, με ισχύ από τις 24 Απριλίου 2024.

    Πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διευθυντής της Dorian LPG Management Company, θα είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, τη διεύθυνση, την επίβλεψη και τη ενοποίηση των ναυτιλιακών και παράκτιων επιχειρήσεων σε συντονισμό με τον Οικονομικό Διευθυντή και τους Εμπορικούς Διευθυντές της εταιρείας. Με στόχο την υποστήριξη των κύριων επιχειρησιακών και στρατηγικών στόχων της.

    Παράλληλα, ο Γιάννης Λυκούρης προήχθη σε Επικεφαλής Ενεργειακής Μετάβασης με ισχύ από τις 24 Απριλίου 2024, ενώ θα παραμείνει και διευθυντής της εταιρείας.

    Αναγνωρίζοντας τη σημαντική ενεργειακή μετάβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η δημιουργία της συγκεκριμένης θέσης κρίθηκε απαραίτητη για την συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία της ναυτιλιακής. Η θέση αυτή αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την έρευνα, την ανάπτυξη, την εφαρμογή και την επένδυση σε νέες τεχνολογίες και συστήματα.

    «Αυτές οι προαγωγές αντικατοπτρίζουν τη συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας καθώς η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία πρέπει να ανταποκριθεί στις διπλές προκλήσεις της νέας τεχνολογίας και της απολιγνιτοποίησης. Ο Γιάννης και ο Άλεξ φέρνουν σημαντική εμπειρία στις νέες θέσεις τους και θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της εταιρείας», αναφέρει η ανακοίνωση της Dorian LPG.

    Στελέχη της εταιρείας θα χτυπήσουν το καμπανάκι της λήξης της συνεδρίασης της 9ης Μαΐου 2024 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης , γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της ως δημόσια εισηγμένη εταιρεία στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Pantheon Tankers (Άννα Αγγελικούση): Παρήγγειλε δύο τάνκερ αξίας 240 εκατ. δολαρίων

    Φαφαλιός: Επιτυχής η συνεργασία της Intercargo και της Moore Greece

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε έσοδα 2,7 εκατ. δολάρια από το πέμπτο νεότευκτο πλοίο



    ΣΧΟΛΙΑ