• Ναυτιλία

    Δημιουργήθηκε πλατφόρμα πολιτιστικού δικτύου λιμένων Adrijo-Adriatic

    Δημιουργήθηκε πλατφόρμα πολιτιστικού δικτύου λιμένων Adrijo-Adriatic


    Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα – εικονικό μουσείο -ενώνει οκτώ λιμάνια της Αδριατικής Θάλασσας: Ανκόνα, Βενετία, Τεργέστη, Ραβέννα, Ριέκα, Ζαντάρ, Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ.

    Είναι το πολιτιστικό δίκτυο Adrijo-Adriatic ports https://www.adrijo.eu, πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε ήδη με την υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου Remember, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ιταλίας-Κροατίας.

    Με τον τίτλο: «Επαναφορά της Μνήμης των λιμένων της Αδριατικής. Ο θαλάσσιος πολιτισμός για την προώθηση της Ισορροπημένης Εδαφικής Ανάπτυξης», χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ευρωπαϊκής συνεργασίας Ιταλίας-Κροατίας, με συνολικό προϋπολογισμό 2,8 εκατ.

    Η νέα πλατφόρμα στοχεύει να αποκατασταθεί η κεντρική θέση στη σχέση λιμάνι-πόλης, ενισχύοντας τους κοινωνικούς και οικονομικούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανά τους αιώνες μεταξύ των δύο ακτών της Αδριατικής και να καθοδηγήσουν νέους οικονομικούς δρόμους βασισμένους στον πολιτισμό και τη διαφοροποίηση του τουρισμού.

    Για το λιμάνι της Ανκόνα, με τον συντονισμό της Cristiana Colli, επιμελήτριας του έργου, συγκεντρώθηκαν 90 πρωτότυπα υλικά, αναφορές και μαρτυρίες , που παρουσιάστηκαν, σε πρώτη φάση, σε ηχητική μορφή, οπτικό υλικό, φωτογραφίες, ιστορίες και κείμενα στον ιστότοπο Buon Vento. Όλη η κληρονομιά, περαιτέρω αυξημένη, αποτελεί πλέον μέρος του Εικονικού Μουσείου του λιμανιού της Ανκόνα, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε στον σύνδεσμο https://www.adrijo.eu/it/port/ancona.

    «Με την Adrijo, μια πρωτοβουλία με την οποία έχει χτιστεί ένας δρόμος κοινής χρήσης και συμμετοχής μεταξύ των ιταλικών και κροατικών ακτών της Αδριατικής Θάλασσας, παρουσιάζουμε τον πολιτιστικό πλούτο των εμπλεκόμενων λιμενικών κοινοτήτων, είπε ο Vincenzo Garofalo, Πρόεδρος της Αρχής Λιμενικού Συστήματος της Αδριατικής Θάλασσας.

    Μια κληρονομιά που αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο επαγγελματική πλατφόρμα για να μυήσει τους επιβάτες της κρουαζιέρας και όλους τους τουρίστες στην ομορφιά και τη μοναδικότητα αυτών των περιοχών.



    ΣΧΟΛΙΑ