• Ναυτιλία

    Διαβούλευση και στην Αθήνα για τη ναυτιλία από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου

    • NewsRoom
    ναυτιλία


    To Ναυτιλιακό Γραφείο της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, διοργάνωσε στην Αθήνα εκδήλωση στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα.

    Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από στελέχη του Υφυπουργείου για τη μακροχρόνια στρατηγική της Κυπριακής Ναυτιλίας «SEAchange2030», ενώ συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι προτάσεις που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, οι οποίες εντάσσονται στο γενικότερο πακέτο προτάσεων «Fit-for-55» με σκοπό να επιτευχθεί κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

    Αναγνωρίζοντας ότι ο τομέας της ναυτιλίας λειτουργεί σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο περιβάλλον με αρκετές προκλήσεις, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας διαμόρφωσε ένα καινοτόμο και μακροχρόνιο σχεδιασμό, στοχεύοντας η κυπριακή ναυτιλία να καταστεί ακόμη πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική, αλλά κυρίως ανθεκτική στις κρίσεις και αποτελεσματική στις προκλήσεις.

    Στα πλαίσια της εξωστρέφειας που προωθεί το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, η συστηματική διαβούλευση με τη ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί προτεραιότητα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η καταγραφή και ανάλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης μετονομάστηκε σε “Σταύρος Νιάρχος”-Το νέο κτίριο στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

    Παντελής Σφηνιάς: «Πληγώθηκε η περηφάνεια του, πλήρωσε με τη ζωή του. Δεν άντεξε το βάρος από τον πνιγμό των 80 ανθρώπων»

    Κέρδη για την CMA CGM 5,6 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο, από 567 εκατ. πέρυσι!



    ΣΧΟΛΙΑ