• Ναυτιλία

    Κέρδη για την CMA CGM 5,6 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο, από 567 εκατ. πέρυσι!

    Κέρδη για την CMA CGM 5,6 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο, από 567 εκατ. πέρυσι!

    Rodolphe Saade- CEO της CMA CGM


    Η αύξηση των ναύλων εκτόξευσε τα έσοδα και τα κέρδη των εταιρειών μεταφοράς containers. Η ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM, μία από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ήταν κερδισμένη από την αύξηση των ναύλων σε όλες τις τακτικές γραμμές containers.

    Ειδικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αύξησε τα κέρδη της, από 567 εκατομμύρια δολάρια, που ήταν κατά το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Με άλλα λόγια, η αύξηση των κερδών ήταν 885,5%.

    Η εντυπωσιακή κερδοφόρα απόδοση πραγματοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε ο όγκος των φορτίων κατά 5,45 εκατ. Teu, δηλαδή ήταν μειωμένος το φορτίο κατά 2,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Η εταιρεία CMA CGM ανακοίνωσε επίσης ότι «η πίεση για καταναλωτικά αγαθά που παρατηρείται από το καλοκαίρι του 2020, αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2022».

    «Ως εκ τούτου, το τρέχον οικονομικό περιβάλλον είναι πιθανό να επιτρέψει στον όμιλο να επιτύχει μια ακόμη ισχυρότερη οικονομική απόδοση κατά το τέταρτο τρίμηνο», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Γαλλικής εταιρείας.

    Επισημαίνεται πάντως, ότι όπως και η άλλη μεγάλη ναυτιλιακή μεταφορική εταιρεία Maersk , η Γαλλική εταιρεία επεκτάθηκε και στις μη θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων, χάρη στην εξαγορά της CEVA Logistics πριν από δύο χρόνια και τη δημιουργία ενός τμήματος αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών από εφέτος.

    Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο όμιλος, που ελέγχεται από την οικογένεια Saadè , αύξησε τη συνολική μεταφορική του ικανότητα κατά σχεδόν 6% το έτος έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

    Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε επίσης ότι παρήγγειλε επιπλέον τέσσερα αεροσκάφη φορτίου Airbus A350F για τη νέα αεροπορική εταιρεία εμπορευμάτων CMA CGM Air Cargo που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία σήμερα λειτουργεί με τέσσερα Airbus A330-200F και θα παραλάβει δύο νέα αεροσκάφη το επόμενο καλοκαίρι.

    Αναλυτικότερα να επισημανθεί ότι ο Γαλλικός όμιλος είχε αύξηση ρεκόρ στα έσοδα, που ανέρχεται με 15,32 δισεκατομμύρια δολάρια, με ισχυρή αύξηση 89,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020, εκ των οποίων τα 12,49 δισεκατομμύρια προέρχονται από δραστηριότητες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με πλοία (101 , 3%) και 2,92 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εφοδιαστική δραστηριότητες (55,3%).

    Η CMA CGM με την ρευστότητα που έχει αποκτήσει προγραμματίζει την απόκτησης ενός λιμενικού τερματικού σταθμού στο Λος Άντζελες, όπου θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ