Ο διαχωρισμός οικογενειακών ναυτιλιακών εταιρειών και η ίδρυση νέων επιχειρηματικών σχημάτων από τις επόμενες γενιές αποτελεί μια πρακτική που δεν είναι ασυνήθιστη στην ελληνική ναυτιλία. Αντιθέτως, πρόκειται για μια στρατηγική που εφαρμόζουν συχνά παραδοσιακές οικογένειες του κλάδου.

Ο σημαντικότερος λόγος είναι η ανάγκη απλοποίησης των σχεδίων διαδοχής, αναφέρουν στελέχη της αγοράς. Όταν μια επιχείρηση περνά στα χέρια της επόμενης γενιάς, οι διαφορετικές προσεγγίσεις ή φιλοδοξίες των νέων μελών καθιστούν συχνά την αυτόνομη πορεία τους μονόδρομο.

1

Μία τέτοια κίνηση συνιστά ταυτόχρονα μοχλό ανάπτυξης αλλά και πηγή προκλήσεων.

Από τη μία πλευρά, εξασφαλίζει ευελιξία, ανεξαρτησία και ομαλή διαδοχή. Από την άλλη, εγκυμονεί και τον κίνδυνο διάσπασης των δυνάμεων και μείωσης της επιρροής. Από την άλλη, εγκυμονεί και τον κίνδυνο διάσπασης των δυνάμεων και της μείωσης της επιρροής.

Το αν τελικά λειτουργεί θετικά ή αρνητικά εξαρτάται από τον τρόπο που κάθε ναυτιλιακή οικογένεια διαχειρίζεται τη στρατηγική αυτή και οργανώνει τους στόλους της, ώστε να αξιοποιήσει τα οφέλη χωρίς να υπονομεύσει τη συνολική ισχύ του οικογενειακού ομίλου στον ναυτιλιακό κλάδο.

Oικογένεια Ιγγλέση

Πρόσφατο παράδειγμα μία τέτοιας κίνησης αποτελούν οι εφοπλιστές Αντώνης και Γιάννης Ιγγλέσης, οι οποίοι έπειτα από δεκαετίες κοινής πορείας στην ιστορική ναυτιλιακή Samos Steamship, ίδρυσαν ο καθένας την δική του εταιρεία, συνεχίζοντας την παράδοση των 150 ετών της οικογένειας στη ναυτιλία.

Η απόφαση των δύο ξαδέρφων να χαράξουν διαφορετικές πορείες ελήφθη, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, σε φιλικό κλίμα, ενώ και οι δύο έχουν καταστήσει σαφές ότι οι νέες εταιρείες που ίδρυσαν «αποτελούν την συνέχεια της Samos Steamship».

Ο Αντώνης Ιγγλέσης ηγείται της Carlova Maritime, η οποία διαχειρίζεται σήμερα στόλο οκτώ πλοίων – πέντε τάνκερ και τρία bulkers. Παράλληλα, έχει υπό κατασκευή ένα τάνκερ VLCC στο ναυπηγείο Hanwha Ocean, το οποίο θα παραλάβει το 2027, ενώ πηγές αναφέρουν ότι πρόσφατα η εταιρεία παρήγγειλε ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, η εταιρεία διατηρεί το 90% του προσωπικού ξηράς της Samos Steamship και εστιάζει στη διαχείριση πλοίων υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, με παρουσία τόσο στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων όσο και του ξηρού φορτίου.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Ιγγλέσης προχώρησε στην ίδρυση της J.H.I. Steamship Co, η οποία έλαβε άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα από το Υπουργείο Ναυτιλίας φέτος.

Η εταιρεία δηλώνει σαφώς την πρόθεσή της να αποτελέσει «άμεση συνέχεια» της Samos Steamship, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο  στόλος της αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες, φτάνοντας τα 13 πλοία – πέντε bulk carriers και οκτώ δεξαμενόπλοια – ενώ υπό ναυπήγηση βρίσκονται τέσσερα πλοία -τρία bulkers και ένα τάνκερ- , που θα παραδοθούν εντός του 2026.

Παρά τη δημιουργία των νέων αυτών εταιρειών, η Samos Steamship συνεχίζει τη λειτουργία της, εξυπηρετώντας τις μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι διαθέτει στόλο με 12 τάνκερ και ένα φορτηγό πλοίο capesize.

Πηγές της Samos Steamship Co, διευκρινίζουν ότι ο Γιάννης Ιγγλέσης παραμένει President και Director, ενώ η εταιρεία συνεχίζει την λειτουργία της με την ίδια δομή και τους ίδιους principals.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα χρόνια πριν είχε αποχωρήσει από την οικογενειακή εταιρεία ο εφοπλιστής Νικόλας Ιγγλέσης. Το 2019, ίδρυσε την Alberta Shipmanagement μαζί με τις κόρες του, Ισμήνη και Αλεξία, που αποτελούν την πέμπτη γενιά της οικογένειας.

Η Alberta ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με «προίκα» επτά πλοία (τέσσερα δεξαμενόπλοια και τρία bulkers), από την Samos Steamship.

Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μία δυναμική ναυτιλιακή που διαθέτει με στόλο με 12 τάνκερ και 11 bulkers. Παράλληλα, έχει υπό κατασκευή σε ιαπωνικό ναυπηγείο δύο μεγάλα δεξαμενόπλοια VLCC, τα οποία θα παραλάβει το 2027.

Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει και τα μέλη άλλων μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών.

Οικογένεια Δελαπόρτα

Μετά τον θάνατο του εφοπλιστή Διονύση Δελαπόρτα, ο οποίος το 1988 ίδρυσε την ναυτιλιακή Meadway Shipping & Trading, οι γιοι του, Γιώργος και Κώστας, αποφάσισαν -το 2019- να διαχωρίσουν τον στόλο της εταιρείας σε δύο ανεξάρτητες οντότητες, ακολουθώντας διαφορετικές επιχειρηματικές κατευθύνσεις.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του στο Mononews, o Κώστας Δελαπόρτας είχε εξηγήσει ότι η κίνηση αυτή ήταν καρπός ώριμου διαλόγου και κοινής αντίληψης για τις διαφορετικές στρατηγικές κατευθύνσεις και φιλοσοφίες λειτουργίας που είχαν με τον αδελφό του. Τονίζοντας παράλληλα ότι οι δύο εταιρείες που δημιουργήθηκαν αναπτύσσονται με σταθερότητα και επιτυχία, πάνω στις ίδιες αξίες και αρχές που διδάχθηκαν από τον πατέρα τους.

Ο Κώστας Δελαπόρτας ανέλαβε την Meadway Shipping and Trading, την οποία τον Φεβρουάριο του 2024 μετονόμασε σε DryDel. Αποτελεί έναν από τους πλέον δραστήριους νέους Έλληνες εφοπλιστές στο ξηρό φορτίο και ο στόλος του αποτελείται από 12 μοντέρνα, οικολογικού τύπου bulkers, μέσης ηλικίας 4 ετών.

Παράλληλα έχει άλλα 10 φορτηγά πλοία υπό κατασκευή σε γιαπωνέζικα ναυπηγεία, τα οποία, όπως έχει δηλώσει, εμπιστεύεται για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους.

Η Drydel διαθέτει σήμερα πέντε γραφεία – Αθήνα, Σιγκαπούρη, Ντουμπάι, Σάο Πάολο και Χιούστον- ενώ κάθε ένα από αυτά εξυπηρετεί συγκεκριμένο ρόλο στη στρατηγική της.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Δελαπόρτας ίδρυσε την Meadway Bulkers μια εταιρεία «μπουτίκ» μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου που διαχειρίζεται πλοία υψηλής απόδοσης, με μέση ηλικία τα πέντε έτη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, πιστεύει «στην τέχνη της ναυπηγικής και ως εκ τούτου,  προσπαθεί να επενδύει συνεχώς στη νέα χωρητικότητα» και «ταυτόχρονα είναι πάντα σε εγρήγορση για να αντιληφθεί τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και να εντοπίσει ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω εξαγορών μεταχειρισμένων πλοίων».

Διαχειρίζεται στόλο με 15 bulk carriers, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ιαπωνικής κατασκευής. Παράλληλα, έχει υπό κατασκευή έξι ακόμη φορτηγά πλοία που θα παραλάβει το 2026 και το 2027.

Οικογένεια Λασκαρίδη

Το 2021 οι αδελφοί Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης προχώρησαν στην ανακατανομή των θέσεων τους στις πολυσχιδείς επιχειρήσεις του οικογενειακού ομίλου, καθώς η σκυτάλη άρχισε να περνά σταδιακά στη νέα γενιά της πανίσχυρης εφοπλιστικής και επιχειρηματικής οικογένειας.

Ο Πάνος Λασκαρίδης, ανέλαβε κυρίαρχο ρόλο στον τομέα της ναυτιλίας, εστιάζοντας στη Laskaridis Shipping και στη Lavinia Bulk, με dry bulk carriers και χημικά τάνκερ. Ενεργό ρόλο στις εταιρείες, που διαθέτουν πάνω από 60 φορτηγά πλοία, τάνκερ και ένα στόλο με reefers (πλοία ψυγεία), έχει σήμερα η κόρη του Σουζάνα Λασκαρίδη.

Ο Θανάσης Λασκαρίδης και η οικογένεια του αύξησαν τη συμμετοχή τους στις άλλες επιχειρήσεις του ομίλου, με έμφαση στα ξενοδοχεία. Ωστόσο, ο ίδιος έχοντας στο πλάι του τον γιό του Οδυσσέα, ανέπτυξε και αυτόνομη ναυτιλιακή δραστηριότητα.

Ίδρυσε τις Laskaridis Maritime και Alimia Group. Η πρώτη διαχειρίζεται τα πλοία της δεύτερης.

Η Alimia Group, έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην αγορά ξηρού φορτίου καθώς μέσω της Alimia Shipping Limited διαθέτει στόλο με 34 πλοία -28 bulkers και 6 tanker- , εκ των οποίων τα 31 είναι νεότευκτα.

Οικογένεια Μαρτίνου

Όταν η Νουνού Μαρτίνου, ίδρυσε την Thenamaris, το 1972, δεν γνώριζε ότι η εταιρεία της θα εξελιχθεί σε φυτώριο εφοπλιστών, όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για αρκετά στελέχη που εργάστηκαν σε αυτήν.

Οι τρεις γιοι της Θανάσης, Ντίνος και Ανδρέας έγιναν ισχυροί εφοπλιστές μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση αρχικά και στην συνέχεια μέσα από τις δικές τους, ξεχωριστές πρωτοβουλίες.

Ο Θανάσης Μαρτίνος ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από την Thenamaris -το 1991- και ίδρυσε την Eastern Mediterranean Maritime. Η εταιρεία του διαχειρίζεται σήμερα στόλο με 78 πλοία -bulkers, τάνκερ και containerships- συνολικής χωρητικότητας 7,2 εκατ. dwt.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1996, αποφάσισε να ακολουθήσει τη δική του πορεία και ο Ανδρέας Μαρτίνος, ιδρύοντας την Minerva Marine και εστιάζοντας αρχικά στον τομέα των τάνκερ.  Ενώ το 2020 ίδρυσε την Minerva Dry, που διαθέτει στόλο με φορτηγά πλοία και containerships. Συνολικά ο όμιλος διαχειρίζεται 72 πλοία.

Ο Ντίνος παρέμεινε ως επικεφαλής της Thenamaris, ενώ τα ηνία της εταιρείας έχει αναλάβει ο γιος του Νικόλας Μαρτίνος. Η ναυτιλιακή διαθέτει στόλο με 92 πλοία.

Στην διαχείριση και επέκταση των εταιρειών συμμετέχει πλέον ενεργά και η νέα γενιά της οικογένειας.

Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης

Η οικογένεια Πολέμη, με μακρά παράδοση στη ναυτιλία, έχει επίσης προχωρήσει σε διαχωρισμό των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων.

Το 2014, τα αδέλφια Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης, που για χρόνια συνδιαχειρίζονταν με επιτυχία την Polembros Shipping, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση στο πλαίσιο της διαδοχής και της ενεργού εμπλοκής της νέας γενιάς στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Στην Polembros Shipping παρέμενε ο Σπύρος Πολέμης, μαζί με τον γιο του Λεωνίδα. Η εταιρεία, μαζί με την Polembros Bulkers, διαχειρίζεται 14 τάνκερ και 13 bulkers, ενώ έχει υπό κατασκευή τέσσερα product tanker που θα παραλάβει το 2026 και το 2027.

Ο Αδαμάντιος Πολέμης ίδρυσε την εταιρεία New Shipping, η οποία αριθμεί περίπου 30 πλοία -τάνκερ και bulkers- . Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, πρόσφατα ο εφοπλιστής προχώρησε σε συμφωνία για την ναυπήγηση νέων τάνκερ.