• Ναυτιλία

    Deal 66 εκατ. δολ. της CM Lemos με τη Zodiac Maritime. Οι λεπτομέρειες

    CM Lemos

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου suezmax “Cosmic” της Nereus Shipping είναι χωρητικότητας 150.000-dwt και κατασκευής του έτους 2000


    Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση των δύο πλοίων VLCC στην Zodiac Maritime βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες η ναυτιλιακή CM Lemos, συμφερόντων της οικογένειας Λαιμού.

    Ορισμένοι ναυλομεσίτες μάλιστα, αναφέρουν ότι η ελληνικών συμφερόντων εταιρία έχει ήδη προχωρήσει στην πώληση των αδελφών πλοίων Symphonic και Gloric, xωρητικότητας 298,500-dwt και κατασκευής 2006, στην Zodiac έναντι 33 εκατ. δολ. έκαστο. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

    Τα συγκεκριμένα πλοία είναι τα μοναδικά VLCC που έχει στο στόλο της η CM Lemos και η διαχειρίστρια εταιρία του στόλου της Nereus Shipping, που έχει έδρα στη Ελλάδα. Μάλιστα και τα δύο βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Neureus από την στιγμή της παράδοσης τους από τα ιαπωνικά ναυπηγεία Universal Shipbuilding Corp.

    Αν η πώληση τους επιβεβαιωθεί, τότε η CM Lemos θα διαθέτει στον εμπορικό της στόλο κατά κύριο λόγο πλοία τύπου suezmax, συνολικά έξι. Παράλληλα, αναμένεται να παραλάβει κατά το τρέχον έτος, όπως αναφέρεται στο site της Nereus Shipping, τέσσερα νεότευκτα suezmaxes, που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Japan Marine United.

    Σημειώνεται ότι η Nereus διαχειρίζεται και έξι φορτηγά πλοία, μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Η Zodiac του εφοπλιστή Eyal Ofer, επέστρεψε στην αγορά των VLCC πέρυσι, μετά από απουσία περίπου 10 ετών, όταν προχώρησε στην αγορά που πλοίου Dalian Venture (κατασκευής 2011), το οποίο μετονόμασε σε Blue Nova.

    Στο παρελθόν η Zodiac υπήρξε σημαντική δύναμη στην αγορά των VLCC, έχοντας στο στόλο της σχεδόν 20 δεξαμενόπλοια.

    ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Vrontados Shipping: H νέα κίνηση ανανέωσης του στόλου της οικογένειας Λω

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελληνική ναυτιλιακή εγκαταλείπει τα τάνκερ και μένει με ένα μόνο bulker

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δ. Διαμαντίδης: Η απίστευτη δικαστική περιπέτεια με ρωσικό κολοσσό για πλοίο της Delta Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ