Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Δ. Προκοπίου: Άλλο ένα τάνκερ στον στόλο της Centrofin

tanker ναυλαγορά ναυτιλία

Ένα ακόμα τάνκερ φαίνεται πως πρόσθεσε στον στόλο της η ελληνική ναυτιλιακή Centrofin του Δημήτρη Προκοπίου, καθώς τουλάχιστον δύο ναυλομεσίτες συμφωνούν πως αυτή είναι η εταιρεία που αγόρασε ένα τάνκερ της ταϊβανέζικης Formosa Plastics.

Σύμφωνα με τις Seasure Shipbroking και Advance Shipping & Trading, η Centrofin απέκτησε το τάνκερ FPMC P Fortune (χωρητικότητας 74.900 dwt, κατασκευής 2009) έναντι 16,1 εκατ. δολαρίων, ενώ το αδελφό του πλοίο FPMC P Eagle φέρεται να πωλήθηκε στην ίδια τιμή στην Eastern Pacific του Idan Ofer.

Σημειωτέον ότι η αξία των πλοίων υπολογίζεται από την VesselsValue στα 19 εκατομμύρια δολάρια, και η χαμηλότερη τιμή πώλησης εκτιμάται ότι οφείλεται στην επικείμενη ειδική επιθεώρηση από την οποία θα πρέπει να περάσουν τα δύο πλοία φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Centrofin επιλέγει να αγοράσει πλοία της Formosa: ήδη τον περασμένο Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι η εταιρεία του Δημήτρη Προκοπίου αγόρασε από την Formosa τα πλοία FPMC P Glory (χωρητικότητας 74.900 dwt, κατασκευής 2009, μετονομάστηκε σε Apanemo) και FPMC 17 (χωρητικότητας 46.900 dwt, κατασκευής 2009, μετονομάστηκε σε Merapi). Η πώληση των δύο πλοίων είχε γνωστοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2018, όμως δεν είχε γίνει άμεσα γνωστός ο αγοραστής. Η τιμή πώλησης των δύο πλοίων ήταν περίπου στα 14,5 εκατ. δολάρια και 10,5 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:    Π. Παππάς: Τι συμβαίνει με πλοίο που αγόρασε η Star Bulk πριν από τέσσερις μήνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Γ. Οικονόμου: Ο εφοπλιστής επενδύει 350 εκατ. δολάρια σε scrubbers

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Νέα κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου από την Kassian Maritime