• Ναυτιλία

    Crystal Cruises: Ακινητοποιήθηκαν δύο κρουαζιερόπλοια στις Μπαχάμες

    Crystal Cruises


    Τα δύο κρουαζιερόπλοια της Crystal Cruises μετά την αλλαγή της πορείας τους προς στις Μπαχάμες για να αποφύγουν την κατάσχεση στις Ηνωμένες Πολιτείες ακινητοποιήθηκαν από τις αρχές στις Μπαχάμες.

    Τα μέλη του πληρώματος των δύο κρουαζιεροπλοίων Crystal Serenity και Crystal Symphony ενημερώθηκαν από τους πλοιάρχους για την ακινητοποίηση των πλοίων.

    Το Crystal Symphony ήταν το πρώτο που άλλαξε πορεία προς στο Bimini, φτάνοντας εκεί στις 22 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι το Δικαστήριο του Μαϊάμι διέταξε την ακινητοποίηση του πλοίου όταν επέστρεψε στη Φλόριντα στο τέλος της κρουαζιέρας του. Ένας προμηθευτής καυσίμων είχε προσφύγει στο δικαστήριο διεκδικώντας ένα ποσό 5 εκατομμυρίων δολαρίων για απλήρωτους λογαριασμούς και για τα δύο πλοία της Crystal Cruises καθώς και παλαιότερους λογαριασμούς για ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο του Genting Hong Kong.

    Το πλοίο Crystal Serenity, έφτασε μια εβδομάδα αργότερα, αφού το ακινητοποίησαν οι αξιωματούχοι στην Αρούμπα, όπου το πλοίο σχεδίαζε να ολοκληρώσει την κρουαζιέρα του.

    Η εταιρεία κρουαζιέρας, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1990 και η Genting Hong Kong εξαγόρασε την Crystal το 2016 με σχέδια να επεκτείνει την εταιρεία με νέα πλοία, κρουαζιέρες σε ποτάμια.

    Ανεπιβεβαίωτες αναφορές από την Αργεντινή αναφέρουν ότι το κρουαζιερόπλοιο, Crystal Endeavor, ακινητοποιήθηκε επίσης μετά την αποβίβαση των τελευταίων επιβατών του στην Ουσουάια την Παρασκευή.

    Το Endeavor, ωστόσο αναχώρησε για το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, Το κρουαζιερόπλοιο 20.000 τόνων είχε μόλις ολοκληρώσει μια κρουαζιέρα 19 ημερών στην Ανταρκτική, η οποία επρόκειτο να ήταν η τελευταία που θα αποβίβαζε τους επιβάτες της Crystal.

    Η εταιρεία κρουαζιέρας ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις κρουαζιέρες μέχρι τα τέλη Απριλίου, αφού η μητρική της εταιρεία Genting Hong Kong υπέβαλε αίτηση προσωρινής εκκαθάρισης, επιδιώκοντας να αναδιοργανωθεί οικονομικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ίδρυμα Τσάκος: Θα εντάξει στο Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο της Χίου και τμήμα ηλεκτρολόγων

    Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά από την απεργία της ΕΝΕΔΕΠ



    ΣΧΟΛΙΑ