• Ναυτιλία

    Ναυπηγούνται 54 κρουαζιερόπλοια αξίας 36 δισ. δολ.

    Κρουαζερόπλοια από Carnival Cruise Lines

    Κρουαζιερόπλοιο της Carnival Cruise Lines


    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Cruise Industry, τα υπό ναυπήγηση κρουαζιερόπλοια αυξήθηκαν σε 54. Πρόκειται για κρουαζιερόπλοια των οποίων η συνολική αξία ανέρχεται σε περισσότερα από 36 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι τελευταίες ναυπηγήσεις περιλαμβάνουν τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια που παραγγέλθηκαν από την Carnival στη Meyer Werft για την επωνυμία Carnival Cruise Lines με παραδόσεις το 2027 και 2028, καθώς και για το Oasis για την Royal Caribbean στο ναυπηγείο Chantier de l’Atlantique και ένα μικρότερο πλοίο εξειδικευμένης κρουαζιέρας με προορισμό την Ανταρκτική.

    Επίσης, αναμένονται ανακοινώσεις νέων παραγγελιών και για το ναυπηγείο Fincantieri κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Seatrade Cruise Global 2024, που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Απριλίου.

    Εκτός από αυτήν την ανακοίνωση της Carnival στο Seatrade στο Μαϊάμι, μπορεί επίσης να είναι ώριμη η ώρα για την υπογραφή μιας συμφωνίας μεταξύ της Fincantieri και της Crystal Cruises, της εταιρείας που επαναλειτούργησε από τον Manfredi Lefebvre d’Ovidio.

    Πρόκειται για πλοία περίπου 60.000 μικτών τόνων που θα κατασκευαστούν στα εργοστάσια της Γένοβας Sestri Ponente ή της Ανκόνα και με χρόνους παράδοσης από το 2027 και μετά.

    Εκτός από αυτήν την συμφωνία αυτή, η Crystal Cruises συζητά επίσης για την κατασκευή πλοίων περίπου 20.000 τόνων, με το γερμανικό ναυπηγείο Meyer Ο Werft.

    Διαβάστε επίσης:

    Drydel Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Ναυπηγεί δέκα πλοία

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Εξασφάλισε έσοδα 6,5 εκατ.δολαρίων και ναυπηγεί 6 πλοία

    Η CMA CGM παρέλαβε δύο νεότευκτα πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ