• Ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς: Mε reverse split επιχειρεί να αποφύγει την «έξωση» της C3is από τον Nasdaq

    Ο εφοπλιστής, Χάρης Βαφειάς

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Την διαδικασία του reverse split των μετοχών της ναυτιλιακής C3is Inc του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, αποφάσισε η διοίκηση της, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του Nasdaq και να αυξήσει την τιμή του τίτλου πάνω από το κατώτατο επιτρεπτό όριο του ενός δολαρίου.

    Το reverse split θα πραγματοποιηθεί σε αναλογία 100 παλαιές προς 1 νέα κοινή μετοχή, με την ονομαστική αξία της να παραμένει στα 0,01 δολάρια. Και θα τεθεί σε ισχύ στη συνεδρίαση της 12ης Απριλίου 2024.

    Ο αριθμός των κοινών σε κυκλοφορία μετοχών θα μειωθεί από περίπου 195,3 εκατομμύρια μετοχές σε περίπου 1,953 εκατομμύρια.

    Τα εκκρεμή warrants της εταιρείας και οι μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές της Σειρά Α θα προσαρμοστούν αντίστοιχα ώστε να αυξηθεί η τιμή άσκησης και να μειωθεί ο αριθμός των μετοχών που μπορούν να εκδοθούν κατά την άσκηση.

    H εταιρεία πιστεύει ότι «με το reverse split θα αυξήσει την τιμή διαπραγμάτευσης της κοινής μετοχής της και θα αποκαταστήσει το πρόβλημα».

    Τον περασμένο Αύγουστο η ναυτιλιακή έλαβε την πρώτη προειδοποίηση από το Nasdaq επειδή η μετοχή της διαπραγματεύονταν κάτω από το κατώτατο επιτρεπτό, από τους κανονισμούς της αγοράς, όριο του ενός δολαρίου για περισσότερες από 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Καλώντας την να πράξει τα δέοντα για να αυξήσει την τιμή της.

    Τους επόμενους μήνες η μετοχή συνέχισε να κινείται πέριξ των 0,40 έως 0,60 δολαρίων, μέχρι που η εισηγμένη προχώρησε στις 19 Ιανουαρίου 2024 σε δημόσια προσφορά 28.000.000 κοινών μετοχών (η συμφωνία περιλάμβανε και warrants) συγκεντρώνοντας περίπου 7 εκατ. δολάρια. Την επόμενη ημέρα η μετοχή της σημείωσε βουτιά από τα 0,37 δολάρια στα 0,135 δολάρια.

    Τον Φεβρουάριο έλαβε και δεύτερη προειδοποιητική επιστολή από τις αρχές, καθώς η τιμή της παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ μετά την δεύτερη δημόσια προσφορά που ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου, 120 εκατομμυρίων κοινών μετοχών, ο τίτλος υποχώρησε ακόμη χαμηλότερα, στα 0,028 δολάρια.

    Μετά από την εξέλιξη αυτή οι χρηματιστηριακές αρχές επανήλθαν απειλώντας την εισηγμένη με άμεση διαγραφή από την αγορά του Nasdaq λόγω της υποχώρησης της μετοχής της κάτω από τα 0,10 δολάρια. Η C3is Inc.  άσκησε έφεση ζητώντας ακρόαση από τις αρχές για να ανατρέψει την απόφαση τους, η οποία προγραμματίστηκε για τις 14 Μαΐου.

    Η C3is Inc, είναι η τρίτη κατά σειρά εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, η μετοχή της οποίας έκλεισε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 0,033 δολάρια, με απώλειες 21,67%.

    Η εταιρεία που ιδρύθηκε ως spin off της της Imperial Petroleum -της δεύτερης ναυτιλιακής του πλοιοκτήτη – με «προίκα» δύo bulkers της μητρικής, έκανε πρεμιέρα στην αγορά Nasdaq τον Ιούνιο 2023.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χάρης Βαφειάς: Ένας Dragon που απειλείται με «έξωση» από τον Nasdaq

    Clia: Διακινήθηκαν παγκοσμίως 31,7 εκατ. επιβάτες με κρουαζιερόπλοια – Αύξηση στη Μεσόγειο κατά 23%

    Α. Λαιμός (Ε.Ε.Ε): Silicon Valley της ναυτιλίας η Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ