• Ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς: H Imperial Petroleum εξόφλησε δάνειο 30 εκατ. δολαρίων στην Εθνική Τράπεζα

    Χάρης Βαφειάς - StealthGas

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Η Imperial Petroleum, του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, γνωστοποίησε ότι εξόφλησε πρόωρα δάνειο 30 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τράπεζα της Εθνικής.

    Επισημαίνεται ότι το δάνειο αυτό ήταν εξασφαλισμένο με στεγαστικά δάνεια έναντι των δεξαμενόπλοιων, Suez Enchanted και Suez Protopia.

    Η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία ανέφερε επίσης ότι μετά από αυτή την αποπληρωμή του δανείου, το συνολικό χρέος της Imperial Petroleum είναι της τάξης των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εταιρεία σήμερα διαθέτει και διαχειρίζεται στόλο δώδεκα πλοίων.

    Συγκεκριμένα, κατέχει πέντε δεξαμενόπλοια MR, ένα πετρελαιοφόρο Aframax, δύο δεξαμενόπλοια Suezmax και τέσσερα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου Handysize συνολικής χωρητικότητας 808.000 dwt.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Βαφειάς δήλωσε ότι η Imperial Petroleum «επίλεξε να αποπληρώσει οικειοθελώς το μεγαλύτερο μέρος των ανεξόφλητων δανείων της, ώστε να χρησιμοποιήσει τα πλεονάζοντα μετρητά της σε ένα θετικό περιβάλλον αγοράς και να θωρακίσει τη δημιουργία ταμειακών ροών της στο μέλλον έναντι του αυξανόμενου κόστους χρηματοδότησης».

    Διαβάστε ακόμη:

    Imperial Petroleum (Χάρης Βαφειάς): Εξόφλησε δάνειο 23,2 εκατ. δολαρίων στην DNB Bank

    Imperial Petroleum: Είχε κέρδη 30 εκατ. δολάρια και αγοράζει δύο πλοία από τον Χάρη Βαφειά



    ΣΧΟΛΙΑ