• Ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς: Η C3is συγκέντρωσε 6 εκατ. δολάρια, ενώ ο Nasdaq την απειλεί με διαγραφή

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Ακαθάριστα έσοδα ύψους περίπου 6 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε μέσω δημόσιας προσφοράς η ναυτιλιακή C3is Inc του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, την ώρα που οι χρηματιστηριακές αρχές απειλούν την εταιρεία με άμεση διαγραφή από την αγορά του Nasdaq λόγω της υποχώρησης της κάτω από τα 0,10 δολάρια.

    Πρόκειται για την τρίτη εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία του πλοιοκτήτη, που ξεκίνησε με «προίκα» δύο bulkers της Imperial Petroleum -της δεύτερης ναυτιλιακής του Χ. Βαφειά- και έκανε πρεμιέρα στην αγορά Nasdaq τον Ιούνιο 2023.

    Με ανάδοχο την Aegis Capital, η C3is Inc εξέδωσε 120 εκατομμύρια νέες μετοχές, στις οποίες περιλαμβάνονται και warrants. Κίνηση που προκάλεσε την αρνητική αντίδραση της αγοράς, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα, στις 15 Μαρτίου, ο τίτλος να σημειώσει βουτιά, στα 0,028 δολάρια από 0,079 που ήταν το προηγούμενο κλείσιμο.

    Την ίδια ημέρα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι έλαβε επιστολή από τον Nasdaq για διαγραφή των μετοχών της από το χρηματιστήριο επειδή επί 10 συνεχόμενες συνεδριάσεις διαπραγματεύονται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, κάτω από τα 0,10 δολάρια. Σύμφωνα με την επιστολή η C3is Inc. είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση για την συγκεκριμένη απόφαση μέχρι τις 22 Μαρτίου και το έπραξε, ζητώντας ακρόαση από τις αρχές για να ανατρέψει την απόφαση τους.

    Οι ακροάσεις προγραμματίζονται περίπου 30-45 ημέρες μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματος και μέχρι τότε οι μετοχές της ναυτιλιακής θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται.

    Υπενθυμίζεται ότι εντός του Φεβρουαρίου η εταιρεία είχε λάβει προειδοποιητική επιστολή από τις αρχές προκειμένου να συμμορφωθεί με την ελάχιστη απαίτηση της τιμής του ενός δολαρίου ανά μετοχή, σύμφωνα με τον κανονισμό του Nasdaq. Ωστόσο, έκτοτε o τίτλος υποχώρησε σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

    Η εισηγμένη θα εξετάσει διάφορες εναλλακτικές προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του reverse split των μετοχών της.

    Σημειώνεται ότι μετά την έκδοση των νέων μετοχών ο συνολικός αριθμός των τίτλων της εταιρείας που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο αυξήθηκε υπερβολικά, καθώς από τα 44 εκατομμύρια μετοχές ανήλθε σε 164 εκατομμύρια μετοχές.

    Η μετοχή έκλεισε στη συνεδρίαση της Τρίτης 19 Μαρτίου στα 0,0301 δολάρια, με άνοδο 2,03%.

    Σύμφωνα με την διοίκηση της ναυτιλιακής, τα κεφάλαια που συγκέντρωσε θα χρησιμοποιηθούν για κεφαλαιουχικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της αποπληρωμής μέρους του υπόλοιπου τιμήματος των 38,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το aframax τάνκερ που εξαγόρασε τον Ιούλιο του 2023 από την μητρική της Imperial Petroleum.

    Διαβάστε ακόμη:

    Προειδοποίηση για την εισηγμένη C3is Inc του Χάρη Βαφειά για διαγραφή από το Nasdaq

    Πρωταγωνιστές οι Έλληνες στις αγορές μεταχειρισμένων capesize – Ετήσια αύξηση σχεδόν 50% στις αξίες

    Έλληνες εφοπλιστές: Τι αγοράζουν και τι πουλούν στη second hand αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ