• Ναυτιλία

    Imperial Petroleum (Χάρης Βαφειάς): Πούλησε στην C3is πλοίο με 43 εκατ. δολάρια

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής Stealth Maritime Corporation

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    H εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Imperial Petroleum του Χάρη Βαφειά πούλησε το πλοίο, τύπου aframax, ναυπήγησης του 2010 στην συνδεδεμένη ναυτιλιακή εταιρεία bulker, C3is.

    Η εισηγμένη στο Nasdaq spinoff της StealthGas συμφώνησε να παραχωρήσει το πλοίο, χωρητικότητας 115.800 dwt που κατασκευάστηκε από τη Samsung για 43 εκατομμύρια δολάρια.

    Το C3is δημιουργήθηκε ως spinoff της Imperial Petroleum προηγουμένως στην τρέχουσα χρονιά με δύο πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

    Ο Διευθυντής Οικονομικών της εταιρείας, Διαμαντής Ανδριώτης επισήμανε ότι η προσθήκη του δεξαμενόπλοιου θα πρέπει να «βελτιώσει σημαντικά» τις ταμειακές ροές και τα κέρδη της C3is και να ενισχύσει την αποτίμηση της εταιρείας προς την καθαρή αξία του ενεργητικού, που αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 26,66 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 370% premium σε σχέση με την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της.

    Η Imperial Petroleum, που ιδρύθηκε το 2021, μετά τη συναλλαγή θα έχει έναν στόλο που θα αποτελείται από πέντε δεξαμενόπλοια MR, δύο suezmaxes και δύο handysize bulker.

    Διαβάστε επίσης:

    Globus Maritime ( Γιώργος και Αθανάσιος Φειδάκης): Σύσταση για την τιμή της μετοχής που είναι κάτω από $1

    Πατούλης: Αρωγός στην προσπάθεια του ΕΒΕΠ για προώθηση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης

    Ένωση Λιμένων Ελλάδος: Συνάντηση για πρώτη φορά στο Ηράκλειο – Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ