• Ναυτιλία

    Χ. Λουκόπουλος: Στα μαχαίρια με την TMF που θέλει να βγάλει στο σφυρί πλοίο της Oxygen


    Σε διαμάχη με έναν από τους πιστωτές της βρίσκεται η ναυτιλιακή Oxygen Maritime Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Χαρίλαου Λουκόπουλου, αναφορικά με την τύχη ενός τάνκερ της που έχει επισχεθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο για οφειλές.

    To πλοίo Megacore Philomena (χωρητικότητας 74.600 dwt, κατασκευής 2010) επισχέθηκε στην Καλιφόρνια από την TMF, που ενήργησε εκ μέρους της Bank of America και της Burlington Loan Management, θυγατρικής του hedge fund Davidson Kempner, υποστηρίζοντας πως η αξία του πλοίου και ενός άλλου πλοίου της Oxygen, του Megacore Homani (χωρητικότητας 37.000 dwt, κατασκευής 2010), έχει πέσει κάτω από το 125% της αξίας του υπολειπόμενου δανείου, με τον Χαρίλαο Λουκόπουλο να αντιτείνει ότι η εκτίμηση της TMF για την αξία των πλοίων είναι υπερβολικά χαμηλή και δε λαμβάνει υπόψη τις υψηλές προδιαγραφές τους.

    Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σε δικαστήριο της Καλιφόρνια τον ερχόμενο Αύγουστο, όμως η TMF πιέζει για την άμεση πώληση του πλοίου, το αργότερο στα τέλη Απριλίου, στην οποία αντιτίθεται η Oxygen, αλλά και άλλοι πιστωτές της εταιρείας, καθώς θεωρούν ότι η αρχική τιμή των 17 εκατ. δολαρίων που η TMF ζητά να τεθεί είναι πολύ χαμηλή.

    Η Oxygen ελέγχει συνολικά τέσσερα πλοία, που είναι τα παλιά τάνκερ της χρεοκοπημένης Omega Navigation Enterprises. Εκτός από τα Megacore Philomena και Megacore Homani ελέγχει τα Alpine Marina (χωρητικότητας 46,200 dwt, κατασκευής 20100 και Alpine Duke (χωρητικότητας 46.100 dwt, κατασκευής 2009).

    Ο Χαρίλαος Λουκόπουλος ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Omega, η οποία ελεγχόταν από τον Γιώργο Κασσιώτη. Τα Megacore Philomena και Megacore Homani ανήκουν στην εταιρεία OD Investments, η οποία εμφανίζεται ως θυγατρική της Oxygen.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ν. Τσάκος: Στα διαλυτήρια του Μπανγκλαντές το παλαιότερο πλοίο της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Β. Λαλιώτης: Πουλάει πλοίο σχεδόν στη διπλάσια τιμή από αυτήν που το αγόρασε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεωργίου: Ναύλωση πλοίου σε τιμή-έκπληξη για τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση



    ΣΧΟΛΙΑ