• Ναυτιλία

    Β. Λαλιώτης: Πουλάει πλοίο σχεδόν στη διπλάσια τιμή από αυτήν που το αγόρασε

    Βασίλης Λαλιώτης

    Βασίλης Λαλιώτης, εφοπλιστής Sea World Tankers


    Σχεδόν τα διπλάσια απ’ όσα πλήρωσε πριν από δύο χρόνια για να το αγοράσει αναμένεται να εισπράξει η ναυτιλιακή Sea Globe Management, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Βασίλη Λαλιώτη, από την πώληση ενός πλοίου kamsarmax την οποία δρομολογεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    Πρόκειται για το πλοίο Globe Danae (χωρητικότητας 80.000 dwt, κατασκευής 2010), το οποίο, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές που επικαλείται το TradeWinds, θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές Απριλίου στο λιμάνι Longkou της Κίνας για επιθεώρηση από υποψήφιους αγοραστές.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το πλοίο μπορεί να πωληθεί ακόμα και πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τα 10 εκατ. δολάρια που πλήρωσε η Sea Globe για να το αποκτήσει τον Μάρτιο του 2016 σε πλειστηριασμό, μαζί με το αδελφό του πλοίο Zeynep K, που αγόρασε επίσης στα 10 εκατ. δολάρια.

    Η Sea Globe είχε βάλει πωλητήριο στα δύο πλοία τον Απρίλιο του 2017, όμως αργότερα το απέσυρε. Η εταιρεία διαθέτει επίσης στον στόλο της, εκτός από τα δύο αυτά πλοία, και το Poseidon SW (χωρητικότητας 55.000 dwt, κατασκευής 2008), που απέκτησε τον Ιανουάριο έναντι 12,5 εκατ. δολαρίων από ταϊβανέζικη εταιρεία.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Sea Globe πούλησε το bulker Captainyannis L (χωρητικότητας 43.000 dwt, κατασκευής 1995) στη ρωσική Linter έναντι 3,8 εκατ, δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ν. Τσάκος: Στα διαλυτήρια του Μπανγκλαντές το παλαιότερο πλοίο της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χ. Βαφειάς: Νέα ναύλωση για πλοίο της Stealth Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεωργίου: Ναύλωση πλοίου σε τιμή-έκπληξη για τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση



    ΣΧΟΛΙΑ