• Ναυτιλία

    Χ. Φαφαλιός: Δυναμική επιστροφή στην αγορά των bulkers

    Φαφαλιός

    Χαράλαμπος Φαφαλιός, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co-Operation Committee-GSCC)


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Fafalios Shipping, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Χαράλαμπος Φαφαλιός, προχώρησε στην εξαγορά ενός ιαπωνικού bulk carrier, για το οποίο έδωσε 18 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο λόγος για το φορτηγό πλοίο Nord Venture (χωρητικότητας 82.211-dwt και κατασκευής 2009) το οποίο πλέον ανήκει στον στόλο της Fafalios Shipping.

    Σημειώνεται πως  το τελευταίο διάστημα ο Έλληνας εφοπλιστής δεν κινείτο ενεργά στην αγορά. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το Tradewinds, η τελευταία κίνηση της ναυτιλιακής έγινε τον περασμένο Ιούλιο, όταν και πούλησε το bulker Despoina για scrap, σε ένα deal που του απέφερε 2.8 εκατομμύρια δολάρια.

    Το 2003 ο κ. Φαφαλιός ξεκίνησε να αγοράζει πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τα οποία ήταν κατασκευασμένα μετά το 2000. Τότε πέρασαν στην κατοχή της εταιρείας τα bulk carriers Nueva Fortuna (χωρητικότητας 50.990-dwt και κατασκευής 2003) και Nueva Esperanza (χωρητικότητας 50.955-dwt και κατασκευής 2002). Τα δύο πλοία κόστισαν στη ναυτιλιακή  40,6 εκατομμύρια δολάρια.

    Και τα δύο -κατασκευασμένα στα ιαπωνικά ναυπηγεία Oshima Shipbuilding– βρίσκονται ακόμη στο στόλο της Fafalios Shipping.

    Η ναυτιλιακή έχει συνολικά τέσσερα bulk carriers, δύο supramaxes και δύο panamaxes, με μέσο όρο ηλικίας τα 15 χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Προκοπίου: Η απίστευτη εξομολόγηση. Πως για κάθε 1 εκατ. μου ζήτησαν φόρο 880.000 ευρώ 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: 444 εκατομμύρια δολάρια για έξι νεότευκτα δίνει η Pan Ocean

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aegean Marine: Γιατί έβαλε «λουκέτο» σε 6 εταιρείες της



    ΣΧΟΛΙΑ