• Άρθρα

    SHIPPING FOCUS: 444 εκατομμύρια δολάρια για έξι νεότευκτα δίνει η Pan Ocean

    Bulk carrier ναυτιλία ναυλαγορά


    Αυτές είναι οι 5 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

    Έξι VLOCs για την Pan Ocean

    Στην παραγγελία έξι νεότευκτων Very Large Ore Carriers προχώρησε η νοτιοκορεάτικη ναυτιλιακή εταιρεία Pan Ocean. Το συνολικό κόστος και των έξι bulk carriers ανέρχεται στα 444 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2019 και του 2021. Τα ναυπηγεία που έχουν αναλάβει το «χτίσιμο» των φορτηγών πλοίων δεν έχουν γίνει γνωστά.

    Δύο eco πλοία για την Norled

    Στην παραγγελία δύο νεότευκτων fast ferries προχώρησε η νορβηγική εταιρεία Norled. Τα δύο πλοία θα κατασκευαστούν στη GS Marine της Νορβηγίας. Αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία το 2019. Θα έχουν μήκος 24 μέτρα, η τελική τους ταχύτητα θα είναι οι 25 κόμβοι και θα κινούνται με ένα συνδυασμό πετρελαίου, ηλεκτρικής ενέργειας και μπαταριών.

    Πρώτος τερματικός σταθμός LNG στη Γερμανία

    Στην τελική ευθεία έχει μπει η Γερμανία ώστε να αποκτήσει τον πρώτο της τερματικό σταθμό LNG. Ο τερματικός σταθμός θα έχει μία δεξαμενή αποθήκευσης LNG, η οποία θα μπορεί να παρέχει 14.000-cbm την ώρα. Η τοποθεσία του θα είναι στο Μπρούνσμπουτελ κοντά στο Αμβούργο και αναμένεται να λειτουργήσει από το επόμενο έτος.

    Πούλησε suezmax η Euronav

    Την πώληση του suezmax tanker της επιβεβαίωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Euronav. Ο λόγος για το tanker Cap Georges (κατασκευής 1998 και χωρητικότητας 147.000-dwt), από την πώληση του οποίου η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, εξασφάλισε 8.5 εκατομμύρια δολάρια.

    Κίνδυνος για 12 ναυτικούς στην Κίνα

    Δώδεκα ναυτικοί αγνοούνται στη Κίνα, έπειτα από την πρόσκρουση δύο bulk carriers στα νερά του Pearl River. Για την εύρεση των αγνοούμενων ναυτικών έχουν ξεκινήσει έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν τριάντα διασωστικά πλοία και ένα ελικόπτερο.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Πέμπτη (28/11/2017), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI):  1578  (+42)
    • Baltic Cape Index (BCI): 3848 (+108)
    • Baltic Panamax Index (BPI): 1433 (+65)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 941 (+5)
    • Baltic Handysize Index (BHSI): 623 (+1)

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χάκερ έκλεψαν «εμπιστευτικά» στοιχεία της Clarksons

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περικλής Βασιλόπουλος: Από τα φάρμακα στη ναυτιλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aegean Marine: Γιατί έβαλε «λουκέτο» σε 6 εταιρείες της



    ΣΧΟΛΙΑ