• Ναυτιλία

    Celebrity Cruises: Επιστροφή της κρουαζιέρας στην Ευρώπη – Επίσκεψη Γιάννη Πλακιωτάκη

    • NewsRoom


    Την επιστροφή της κρουαζιέρας στην Ευρώπη για την Celebrity Cruises, μετά την θαλασσοταραχή που προκάλεσε στη βιομηχανία η πανδημία του κορονοϊού, σηματοδότησε ο απόπλους του Celebrity Apex το οποίο αναχώρησε το Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά για να ξεκινήσει την παρθενική του κρουαζιέρα εγκαινιάζοντας την καλοκαιρινή σαιζόν στο Αιγαίο Πέλαγος.

    Το Σάββατο 19 Ιουνίου πριν την πρώτη αναχώρηση πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πειραιά με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κο Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον καπετάνιο και αντιπρόεδρο του στόλου της Celebrity Cruises κο Μανώλη Αλευρόπουλο καθώς και τον κο Ανδρέα Στυλιανόπουλο, πρόεδρο του ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator, αποκλειστικού αντιπροσώπου του ομίλου της royal Caribbean Group και της Celebrity Cruises σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

    Η επιστροφή της Celebrity Cruises στο Αιγαίο γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή δεδομένης της ελληνικής κληρονομιάς της εταιρείας. Ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Χανδρή και αργότερα έγινε μέλος του Royal Caribbean Group. Η Celebrity Cruises έχει διατηρήσει τις ελληνικές της ρίζες αναλλοίωτες έως σήμερα, καθώς 70% των αξιωματικών ναυτικού σε ολόκληρο τον στόλο έχει ελληνική καταγωγή. Πάνω από 40 από αυτούς μάλιστα είναι καπετάνιοι και πρώτοι μηχανικοί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του Celebrity Apex, Δημητρίου Καφετζή

    «Ύστερα από όλο αυτό τον καιρό, ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για όλους όσους είναι σε αυτό το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο σε μια από τις γωνιές του κόσμου που κόβουν την ανάσα. Ο απόπλους σήμερα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τους φιλοξενούμενούς μας, το πλήρωμα και την εταιρεία», δήλωσε η Πρόεδρος και CEO της Celebrity Cruises Lisa Lutoff-Perlo. «Η επιστροφή στο Αιγαίο, όπου όλα ξεκίνησαν για εμάς και ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα και το πλήρωμα του Celebrity Apex. Η Ελλάδα είχε πάντα ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας και τώρα ακόμα περισσότερο».

    Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά και την Κύπρο και να επισκεφθούν την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, τις ομορφιές της Μυκόνου, την μοναδική Σαντορίνη και τέλος τη Λεμεσό στην Κύπρο.

    «Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα περηφάνιας για μένα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Όχι μόνο επιστρέφω στην θάλασσα αλλά και στη χώρα μου με ένα καταπληκτικό πλήρωμα Είναι πραγματικά τιμή μου να είμαι καπετάνιος στο νεότερο κρουαζιερόπλοιο του στόλου μας και να καλωσορίζω τους επιβάτες στο πλοίο» δήλωσε ο καπετάνιος Δημήτριος Καφετζής.

    Το Celebrity Apex θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες με εμβολιασμένο πλήρωμα και τουλάχιστον 95% πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες. Την στιγμή που η Ελλάδα επιτρέπει στους επιβάτες να εξερευνήσουν μόνοι τους τα νησιά, η Celebrity Cruises έχει σχεδιάσει πολύ ξεχωριστές εκδρομές σε κάθε λιμάνι προσέγγισης.

    Διαβάστε επίσης:

    Naval Group: Κύριος στόχος η περαιτέρω ενίσχυση του αποτυπώματός της στην Ελλάδα

    ΕΤΑΔ: Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού για το ακίνητο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Στρατηγικής σημασίας για τη χώρα ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου προδιαγραφών για ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά



    ΣΧΟΛΙΑ