• Ναυτιλία

    Γιάννης Παπαλέκας: Στο 25,7% το ποσοστό του στην Capital Product Partners

    • NewsRoom
    Ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαλέκας

    Ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαλέκας


    Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Παπαλέκας αύξησε το ποσοστό του στη ναυτιλιακή Capital Product Partners (CPLP) στο 25,7% και αποτελεί πλέον τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC, η Yoda PLC του κ. Παπαλέκα κατέχει 14,166,739 κοινές μετοχές της CPP, μετά από την εξαγορά 564,201 τίτλων που απέκτησε μεταξύ 30 Ιανουαρίου και 23 Φεβρουαρίου 2024.

    Η Yoda PLC, είναι ένας διαφοροποιημένος κυπριακός όμιλος που δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο των ξενοδοχείων και των ακινήτων.

    Ο επιχειρηματίας επένδυσε για πρώτη φορά στην Capital Product τον περασμένο Δεκέμβριο, εξαγοράζοντας ποσοστό 18% του μετοχικού της κεφαλαίου έναντι 160 εκατ. δολαρίων.

    Η οικογένεια Μαρινάκη παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακής, με ποσοστό περίπου 54%.

    Η Capital Product Partners L.P. διαθέτει σήμερα στόλο με 24 πλοία υψηλών προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένων εννέα τελευταίας γενιάς LNG carriers, 12 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Neo-Panamax και τριών Panamax.

    Επίσης, έχει συμφωνήσει να αποκτήσει εννέα επιπλέον τελευταίας γενιάς LNG carriers που θα παραλάβει μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2024 και του πρώτου τριμήνου του 2027.

    Τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε ότι θα μετονομαστεί σε Capital New Energy Carriers L.P. και θα εστιάσει στην αγορά της μεταφοράς ενέργειας.

    Η στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού της θα την οδηγήσει σε μία νέα εποχή με εξαιρετικά σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον. Καθώς θα αναδειχθεί στην μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια στόλου τελευταίας γενιάς πλοίων μεταφοράς LNG στο αμερικανικό χρηματιστήριο και μία από τις πέντε μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες με εταιρική αξία (enterprise value) 5,8 δισ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιώργος Οικονόμου: Συνεχίζει τις αγορές μετοχών στην OceanPal – Άνω του 12% το ποσοστό του

    Τρίτη δύναμη παγκοσμίως σε αξία στόλου η Ελλάδα με 169 δισ. δολ. – Πρώτη σε αξία τάνκερ

    Κωστής Φραγκούλης (Franman): Διεύρυνση συνεργασίας με την Danelec για την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ