• Business

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Στην Αlter Εgo τα σήματα της Ελευθεροτυπίας έναντι 8,1 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Η Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη ήταν ο αγοραστής των σημάτων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και ο ιστότοπος «WWW.ENET.GR».

    Τα σήματα βγήκαν σήμερα σε δημόσιο πλειστηριασμό στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με τιμή πρώτης προσφοράς 378.666,64 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης της εταιρείας GRANT THORNTON. Ωστόσο το τίμημα εκτινάχθηκε τελικά στα 8,1 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες  στον πλειστηριασμό συμμετείχε και εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

    Ο πλειστηριασμός των σημάτων της ιστορικής εφημερίδας, που χρεοκόπησε πριν από περίπου 12 χρόνια, πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

    Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε για μία εβδομάδα αργότερα.

    Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

    Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

    Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.

    Διαβάστε επίσης:

    Capital Group (Βαγγέλης Μαρινάκης): Νέες επενδύσεις με 4 νεότευκτα αξίας 1,08 δισ. δολάρια

    Κερδοφορία για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες με πωλήσεις πλοίων και αναδιάρθρωση στόλων

    Έλληνες εφοπλιστές: Εκσυγχρονίζουν τους στόλους τους με πυξίδα την πράσινη ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ