• Ναυτιλία

    Μπιάγκης: Αξιοποίηση υπαρχουσών λιμενικών υποδομών και δημιουργία νέων

    • NewsRoom
    Δημήτρης Μπιάγκης

    Δημήτρης Μπιάγκης


    Ο Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης μετά την κοινή ανακοίνωση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, κ.κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και Βασίλη Κικίλια για «τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας» προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Είναι ενθαρρυντικό ότι, έστω και σε επίπεδο «συσκέψεων», η Κυβέρνηση μελετάει πολιτικές πρωτοβουλίες, δράσεις και μέτρα για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Εντούτοις, είναι υψίστης πολιτικής προτεραιότητας η άμεση κατάρτιση, εκπόνηση και εφαρμογή ενός «ολιστικού σχεδίου» στήριξης της κρουαζιέρας, το οποίο θα προβλέπει και τη συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να διαμορφωθεί αρχικά μία ζώνη υψηλής υγειονομικής ασφάλειας που θα παρέχει εμπιστοσύνη στους επισκέπτες, θα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την δημόσια υγεία και ταυτόχρονα αναβαθμίζει και την ίδια την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. Είναι επίσης σημαντικό να γνωστοποιηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό ο τρόπος αξιοποίησης των υπαρχουσών λιμενικών υποδομών, μέχρι και την δημιουργία νέων.

    Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον τουρισμό και να διαφυλάξουμε τις καλύτερες, δυνατές συνθήκες από τώρα. Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για μία καλύτερη τουριστική χρονιά».

    Διαβάστε επίσης:

    Η οικογένεια Περογιαννάκη από την ακτοπλοΐα στην ποντοπόρο ναυτιλία

    Γιάννης Πλακιωτάκης από τη Σάμο: Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του



    ΣΧΟΛΙΑ