Ναυτιλία

B. Μαρινάκης: Δύο ακόμη πλοία για την Capital Maritime

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime


Δύο σχεδόν μήνες μετά την απόφαση δραστηριοποίησης του και στην αγορά LNG, ο ισχυρός εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία ακόμη κίνηση ισχυροποίησης του στόλου του.

Nαυλομεσίτες του εξωτερικού αναφέρουν ότι η Capital Maritime and Trading, συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, έδωσε παραγγελία στα κορεάτικα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding για την κατασκευή δύο τάνκερ τύπου aframax, χωρητικότητας 114,000 dwt.

Τα δύο πλοία, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers, αναμένεται να παραδοθούν στην ναυτιλιακή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 και η τιμή τους εκτιμάται στα 49 εκατ. δολ. έκαστο.

H είσοδος στην αγορά LNG

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του καλοκαιριού έγινε γνωστό ότι ο κ. Μαρινάκης δρομολογεί τη δυναμική είσοδο του στην αγορά μεταφοράς LNG, με την παραγγελία τεσσάρων νεότευκτων πλοίων, αξίας 744 εκατ. δολ.

Η συμφωνία έκλεισε ανάμεσα στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI) και τη νέα εταιρία του εφοπλιστή Capital Gas Carrier Corporation. Τα πλοία θα έχουν κόστος 186 εκατ. δολ. έκαστο και πρόκειται να παραδοθούν στη ναυτιλαική στο τέλος Ιουνίου 2021.

Το νέο project της δραστηριοποίησης στην πολλά υποσχόμενη αγορά μεταφοράς LNG, πραγματοποιεί ο κ. Μαρινάκης σε συνεργασία με το γιο του, Μιλτιάδη Μαρινάκη, ενώ η προετοιμασία για το εγχείρημα ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν, μέσω επαφών που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος με τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι στην αρχική συμφωνία περιλαμβάνεται option για την κατασκευή τριών ακόμη πλοίων.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hyundai Prestige, της Capital Products Partners (CPP)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Νέα συμφέρουσα συμφωνία για πλοίο της Diana Shipping

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Χατζηιωάννου: Ο κρίσιμος Ιούλιος του 2015, η… βουτιά στην πισίνα και η μετεγκατάσταση στην Κύπρο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  A.M. Nomikos: Δεύτερη εξαγορά πλοίου για το 2018ΣΧΟΛΙΑ