Ναυτιλία

Επιβεβαίωση mononews: Η HHI ανακοίνωσε την παραγγελία των πλοίων LNG από το B. Mαρινάκη

Μαρινάκης

Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


Η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αγορά LNG είναι γεγονός. Η Hyundai Heavy Industries (HHI) επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της τη μεγάλη συμφωνία που έκλεισε με τη νέα εταιρία του ισχυρού εφοπλιστή Capital Gas Carrier Corporation, για την κατασκευή τεσσάρων νεότευκτων πλοίων, αξίας 744 εκατ. δολ.

Τα πλοία θα έχουν κόστος 186 εκατ. δολ. έκαστο, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Mononews.gr, που είχε γράψει για τη νέα κίνηση του πλοιοκτήτη, στις αρχές του μήνα. Τα νεότευκτα αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρία στο τέλος Ιουνίου 2021.

O κ. Μαρινάκης, προετοιμάζει το έδαφος για τη δραστηριοποίηση του στην πολλά υποσχόμενη αγορά μεταφοράς LNG εδώ και αρκετό καιρό, πραγματοποιώντας επαφές με τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας.

Η HHI δεν αναφέρεται στην option για την κατασκευή επιπλέον πλοίων, ωστόσο, πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι ήδη στη συμφωνία περιλαμβάνεται option για τρία ακόμη.

Το νέο project της δραστηριοποίησης στην αγορά LNG, πραγματοποιεί ο κ. Μαρινάκης σε συνεργασία με το γιο του, Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Στο μεταξύ, οι σημερινές ανακοινώσεις της HHI για τις νέες παραγγελίες που έχει υπογράψει και αφορούν στην κατασκευή 12 συνολικά πλοίων, κάνουν αναφορά και σε άλλες ελληνικές ναυτιλιακές.

Συγκεκριμένα, το ένα νεότευκτο είναι παραγγελία της Thenamaris, συμφερόντων του Νικόλα Μαρτίνου, ενώ τρία ακόμη πρόκειται να κατασκευαστούν για την TMS Cardiff Gas, του Χρήστου Οικονόμου.

Το Fuji LNG της TMS Cardiff Gas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Χατζηπατέρας: Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της εξαγοράς της Dorian από τη BW LPG

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χρ. Οικονόμου: Μπαράζ παραγγελιών για την TMS Cardiff Gas

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κ. Ξυλά: Nέα δικαστική περιπέτεια για την Pyrsos Shipping. To παρασκήνιο και η απόφαση

 

 

 

 ΣΧΟΛΙΑ