• Ναυτιλία

    Attica Group: Φως στην υπόθεση της δολοφονίας στο Blue Horizon αναμένεται να ρίξει το «μαύρο κουτί»

    • NewsRoom
    Η στιγμή που ο 36χρονος πνίγεται

    Η στιγμή που ο 36χρονος πνίγεται


    Φως στην υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο Blue Horizon, αναμένεται να ρίξει το vogage data recording (VDR), το λεγόμενο «μαύρο κουτί», το οποίο βρίσκεται πια στη διάθεση των Αρχών.

    Το VDR είναι όργανο που βρίσκεται στη γέφυρα του πλοίου και καταγράφει τόσο τα δεδομένα, όσο και συνομιλίες ανάμεσα στον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος.

    Όταν εξεταστεί και αναλυθούν τα δεδομένα που έχει καταγράψει, θα διευκρινιστεί εάν ο καπετάνιος ενημερώθηκε για το γεγονός ότι ο 36χρονος απωθήθηκε και έπεσε στο νερό, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο.

    Αξίζει να επισημανθεί ότι στο θάλαμο διακυβέρνησης του πλοίου, βρίσκεται και κάμερα, από την οποία ο καπετάνιος και το πλήρωμα της βάρδιας μπορούν να έχουν μία γενική εικόνα του πλοίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεκινήσει τον απόπλου το πλοίο, το σχετικό «οκ» θα πρέπει να δοθεί στον καπετάνιο, από το πλήρωμα που βρίσκεται στον καταπέλτη.

    Ενώπιον του εισαγγελέα

    Υπενθυμίζεται ότι στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, θα οδηγηθούν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon μετά το θάνατο ενός 36χρονου Αντώνη.

    Στο παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο που φέρεται να τράβηξε επιβάτης του πλοίου, φαίνεται η στιγμή που η αστυνομία φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά και συλλαμβάνει τον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Attica Group: Θλίψη και οργή στον πολιτικό κόσμο για τη δολοφονία στο Blue Horizon

    Attica Group – Δολοφονία Blue Horizon: ΕΔΕ για τις ενέργειες του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά

    Attica Group: Σοκάρει η ιατροδικαστική για τη δολοφονία του 36χρονου στο Blue Horizon – «Ήταν ζωντανός όταν έπεσε στη θάλασσα» – Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται καπετάνιος και 3 μέλη



    ΣΧΟΛΙΑ