• Κοινωνία

    Attica Group – Δολοφονία Blue Horizon: ΕΔΕ για τις ενέργειες του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά

    • NewsRoom
    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


    Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που αφορά τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ο 36χρονος επιβάτης του πλοίου “Blue Horizon” Αντώνης Καρυώτης βρήκε τραγικό θάνατο, διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Σχετικά βίντεο δείχνουν τον 36χρονο επιβάτη να προσπαθεί να μπει στο πλοίο αλλά απωθείται από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον τραγικό θάνατό του.

    Πηγές από το Λιμενικό Σώμα σε ερώτηση αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν καθώς δεν φαίνεται και στα σχετικά βίντεο, αναφέρθηκε ότι υπήρχε στέλεχος του σώματος που έκανε μέτρα τάξης, αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου, καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

    Επίσης, σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Group: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή των συλλήψεων του καπετάνιου και των μελών του πληρώματος του Blue Horizon

    ΠΕΝΕΝ: Η θέση μας για το τραγικό ατύχημα στο Blue Horizon

    Attica Group: Ποιος ήταν ο 36χρονος που δολοφονήθηκε στο «Blue Horizon»



    ΣΧΟΛΙΑ