• Ναυτιλία

    Αθ. Φειδάκης: Ένεση ρευστότητας 5 εκατ. δολαρίων για την Globus Maritime

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Συμφωνία με ιδιώτη επενδυτή υπέγραψε η ναυτιλιακή Globus Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Φειδάκη, για την πώληση μετατρέψιμων τίτλων αξίας 5 εκατ. δολαρίων.

    Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γεώργιος Φειδάκης σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη κίνηση επισήμανε: “Αυτή η ρευστότητα αναμένεται να ισχυροποιήσει τον ισολογισμό της εταιρείας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδείξουμε για μία ακόμη φορά την επενδυτική εμπιστοσύνη για την Globus.”

    Η τιμή μετατροπής των τίτλων σε μετοχές με βάση τη συμφωνία διαμορφώνεται στα 4,50 δολάρια έναντι 5,93 δολαρίων που ήταν η τιμή της με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Ωστόσο, η ναυτιλιακή δεν μπορεί να εκδώσει για τον επενδυτή μετοχές που θα ξεπερνούν το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της.

    Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για γενικούς εταιρικούς σκοπούς για έξοδα κίνησης, καθώς και για την αποπληρωμή χρεών 1,5 εκατ. δολαρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Globus Maritime εξασφάλισε πιστωτική διευκόλυνση ύψους 15 εκατ. δολαρίων μέσω της συσχετιζόμενης με αυτήν εταιρείας Firment Shipping.

    Η διοίκηση της ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου 2018 στις 15 Μαρτίου 2019.

    Σημειώνεται ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, η ναυτιλιακή επέστρεψε στην κερδοφορία μετά από τέσσερα χρόνια ζημιών, χάρη στα αυξημένα έσοδα από τις βελτιωμένες συμφωνίες ναύλωσης των πλοίων της.

    Ειδικότερα, εμφάνισε στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018 κέρδη ύψους 254.000 δολαρίων, έναντι ζημιών 1,47 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017, που μεταφράζεται σε κέρδη 0,08 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι ζημιών 0,53 δολαρίων ανά μετοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Καραγεωργίου: Πούλησε παλιό τάνκερ σε τιμή-φαινόμενο η Olympic Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   «Καμπανάκι» και για τέταρτη ελληνική ναυτιλιακή από το αμερικανικό χρηματιστήριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Το μεγάλο project της Hapag-Lloyd που μπορεί να φέρει επανάσταση στα containerships



    ΣΧΟΛΙΑ