• Ναυτιλία

    Γ. Καραγεωργίου: Πούλησε παλιό τάνκερ σε τιμή-φαινόμενο η Olympic Shipping

    Γιώργος Καραγεωργίου ναυτιλία

    Γιώργος Καραγεωργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Olympic Shipping and Management


    Στην πώληση ενός παλιού τάνκερ VLCC προχώρησε η ναυτιλιακή Olympic Shipping and Management του Ιδρύματος Ωνάση, και μάλιστα σε πολύ εντυπωσιακή τιμή.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, η εταιρεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γιώργος Καραγεωργίου, πούλησε σε νιγηριανή εταιρεία το πλοίο Olympic Legacy (χωρητικότητας 302.800 dwt, κατασκευής 1996) έναντι ποσού που ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια δολάρια, πολύ πάνω από την αξία διάλυσης του πλοίου που, σύμφωνα με το VesselsValue, εκτιμάται στα 17,3 εκατ. δολάρια.

    Οι ίδιοι ναυλομεσίτες, που επικαλείται το TradeWinds, χαρακτηρίζουν «φαινόμενο» την τιμή αυτή, την οποία αποδίδουν εν μέρει στην καλή συντήρηση των πλοίων της εταιρείας.

    Σημειώνεται ότι το Olympic Legacy ήταν μακράν το παλαιότερο πλοίο στον στόλο της Olympic Shipping, ο οποίος αποτελείται από περισσότερα από 30 πλοία, όλα κατασκευασμένα μετά το 2003.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρεία είχε κλείσει συμφωνία χρονοναύλωσης για δύο εκ των δεξαμενόπλοιων της με την κοινοπραξία Al-Iraqia Shipping Services & Oil Trading (Aissot). Η εταιρεία ναύλωσε τα VLCC Olympic Luna και Olympic Lady, χωρητικότητας 299,000 dwt έκαστο και κατασκευής 2017, στην Aissot για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Σε ανοδική τροχιά από την αρχή του έτους οι τέσσερις «επιτηρούμενες» ελληνικές ναυτιλιακές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   «Καμπανάκι» και για τέταρτη ελληνική ναυτιλιακή από το αμερικανικό χρηματιστήριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Το μεγάλο project της Hapag-Lloyd που μπορεί να φέρει επανάσταση στα containerships



    ΣΧΟΛΙΑ