• Ναυτιλία

    Αριστείδης Πίττας: Αγόρασε πλοίο έναντι 15,75 εκατ. δολαρίων και έφτασε τα 11 πλοία η EuroDry

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


    Η ναυτιλιακή εταιρεία EuroDry του Αριστείδη Πίττα προσθέτει άλλο ένα πλοίο στον στόλο της.

    Πρόκειται για το panamax Santa Cruz, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2005 και αγοράστηκε έναντι 15,75 εκατ. δολαρίων. Με την προσθήκη του πλοίου ο στόλος της εταιρείας έφτασε τα έντεκα πλοία.

    Το πλοίο, το οποίο η VesselsValue εκτίμησε ότι η αξία του είναι περίπου 16,4 εκατομμύρια δολάρια, θα παραδοθεί στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Nasdaq γνωστοποίησε ότι το πλοίο θα συνεχίσει την υπάρχουσα ναύλωση που ανέρχεται στα 14.800 δολάρια την ημέρα μέχρι τον Ιούλιο του 2022.

    Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EuroDry, για την αγορά του πλοίου σχολίασε:

    «Αυτή η εξαγορά επεκτείνει περαιτέρω τον στόλο μας σε μια εποχή που τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς είναι αρκετά υποστηρικτικά στο πλαίσιο των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων.

    Η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει ισχυρή, υποστηριζόμενη από την τεράστια ζήτηση για ενεργειακά έργα και υποδομές που έχουν ανακοινωθεί από διάφορες κυβερνήσεις, ενώ η ανάπτυξη του στόλου αναμένεται περιορισμένη, όπως αποδεικνύεται από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του βιβλίου παραγγελιών» και πρόσθεσε:

    «Με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αναμένουμε ότι η Santa Cruz θα συμβάλλει σημαντικά στα καθαρά έσοδα και στα EBITDA. Η συσσώρευση κεφαλαίων που δημιουργεί ο στόλος μας παρέχει σημαντικές δυνατότητες επέκτασης του στόλου».

    Διαβάστε επίσης:

    Έλληνες εφοπλιστές: Επενδύσεις 2,7 δισ. δολ. σε νεότευκτα LNG carriers και containerships το πρώτο τρίμηνο

    3,2 δισ. δολάρια ο τζίρος των Ελλήνων εφοπλιστών από τις αγοραπωλησίες πλοίων

    EuroDry: Διπλάσια ναύλωση για το Molyvos Luck με 25.750 δολάρια την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ