ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι τις 17 Απριλίου οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν από δεύτερο χέρι συνολικά 89 πλοία, ενώ πώλησαν 67 πλοία.
Ο συνολικός τζίρος σε αυτό το χρονικό διάστημα διαμορφώθηκε στα 3.2333,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied.
Αναλυτικότερα, για τα 89 πλοία που αγόρασαν πλήρωσαν 1.724,9 δισ. δολάρια. Πρόσθεσαν στους στόλους τους 45 φορτηγά πλοία και κατέβαλαν 1.013 δισ. δολάρια, 41 δεξαμενόπλοια και πλήρωσαν 690,2 εκατ. δολάρια, και από 1 πλοίο κοντέινερ και πλοίο μεταφοράς gas.
Οι κινέζοι αγόρασαν 61 πλοία, οι εφοπλιστές της Σιγκαπούρης 26, οι Γερμανοί 19 και οι Ελβετοί 18. Συνολικά αγοράστηκαν 608 πλοία.
Όσον αφορά τις πωλήσεις, οι Ιάπωνες ήταν πρώτοι στις πωλήσεις πλοίων με 69 πλοία, ενώ οι Έλληνες πούλησαν 67 πλοία και εισέπραξαν 1.508,5 εκατ. δολάρια.
Ειδικότερα πώλησαν 32 φορτηγά και εισέπραξαν 608,9 εκατ. δολάρια, 24 δεξαμενόπλοια και έβαλαν στα ταμεία τους 532,7 εκατ. δολάρια, 7 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πήραν 333 εκατ. δολάρια και 3 πλοία μεταφοράς gas και πήραν 29,8 εκατ. δολάρια.
Διαβάστε επίσης:
Εγκρίθηκαν 3 νέες επιδοτούμενες γραμμές από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ-Ιράν: Κίνδυνος για ενεργειακό σοκ αν κλιμακωθεί η ένταση – Πού θα φτάσει το πετρέλαιο
- ΠΟΜΙΔΑ: Ενημέρωση σε 10 πόλεις για όλες τις αλλαγές και εξελίξεις στην ακίνητη περιουσία
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του Μετρό από Δευτέρα 23/2
- Χριστίνα Μήτση (Mitsis Group): Η κληρονομιά, οι προκλήσεις, τα νέα στοιχήματα του Ομίλου, η μάχη με την παχυσαρκία, η οικογένεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.