• Ναυτιλία

    Αριστείδης Αλαφούζος: Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η Okeanis Eco Tankers

    Αριστείδης Ι. Αλαφούζος, CEO Okeanis Eco Tankers

    Αριστείδης Ι. Αλαφούζος, CEO Okeanis Eco Tankers


    Πλώρη για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έβαλε η Okeanis Eco Tankers, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου, με στόχο να επεκτείνει την επενδυτική της βάση.

    Η ναυτιλιακή είναι ήδη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο, όπου θα παραμείνει.

    Η Okeanis Eco Tankers που διαθέτει στόλο με 14 μοντέρνα δεξαμενόπλοια VLCC και suezmax, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για την απευθείας εισαγωγή των μετοχών της στην αγορά NYSE, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την έκδοση νέων μετοχών.

    Η μετοχή θα διαπραγματεύεται με το ticker ECO, ενώ στο Όσλο θα διατηρήσει το OET. O τίτλος έκλεισε την Πέμπτη στο χρηματιστήριο της Νορβηγίας με άνοδο 0,92%, με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στις 10,8 δισ. σουηδικές κορώνες (966 εκατ. δολάρια).

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Αριστείδης Αλαφούζος σχολίασε: «Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο του ταξιδιού της Okeanis Eco Tankers. Πιστεύουμε ότι μια εισαγωγή στο NYSE θα διευρύνει την επενδυτική μας εμβέλεια και θα διευκολύνει το μακροπρόθεσμο όραμά μας να γίνουμε η εισηγμένη πλατφόρμα δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου που μπορούν να επιλέξουν οι επενδυτές παγκοσμίως».

    «Θέλουμε να παρέχουμε στους Αμερικανούς επενδυτές πρόσβαση στον στόλο μας, τις εμπορικές επιδόσεις μας και το ιστορικό της επιστροφής αξίας στους μετόχους μας, καθώς και να ξεκλειδώσουμε αυξημένη ρευστότητα συναλλαγών για τους υφιστάμενους επενδυτές.  Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με την αγορά των ΗΠΑ όπως έχουμε επιτύχει στην αγορά του Όσλο. Η διπλή εισαγωγή ενισχύει περαιτέρω την πρόσβασή μας στις κεφαλαιαγορές, εδραιώνει τη θέση μας στον κλάδο και προσφέρει πιθανές ευκαιρίες για αυξημένες συναλλαγές στο μέλλον. Η ομάδα μας παραμένει προσηλωμένη στο να συνεχίσει να οδηγεί την εταιρεία στον δρόμο που έχουμε χαράξει από την IPO μας το 2018 και τη στρατηγική μας να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας», πρόσθεσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    «Κλειστά στόματα» και τα μυστήρια από τον τραγικό θάνατο του Ιμάντ Ζέιν – Ο ρόλος της Naftomar στη Συρία

    Πρώτη θέση για τους Έλληνες εφοπλιστές στα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας – Πόσα πλοία έχουν παραγγείλει

    Άλλα τέσσερα δεξαμενόπλοια για την Αγγελική Φράγκου



    ΣΧΟΛΙΑ