• Ναυτιλία

    Αρχαιρεσίες ΕΕΕ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία και καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

    Αρχαιρεσίες ΕΕΕ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία και καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

    Γιώργος Αγγελόπουλος-Μελίνα Τραυλού


    Με μια άνευ προηγουμένου συμμετοχή των Ελλήνων εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ΕΕΕ, στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ αυτή την ώρα συνεχίζεται η ψηφοφορία και η εφορευτική επιτροπή θα αρχίσει την καταμέτρηση των ψήφων.

    Στη διάρκεια της ομιλίας του ο απερχόμενος πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης, κάλεσε τους δύο υποψήφιους προέδρους, Γιώργο Αγγελόπουλο και Μελίνα Τραυλού στο πάνελ ως μια κίνηση ενότητας και να δώσουν τα χέρια για την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής ναυτιλίας.

    Στον απολογισμό που προέβη ο Θ. Βενιάμης, κατέγραψε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία και επανέλαβε μέσα στο κλίμα που περιέγραψε στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ότι βρήκε, όπως και το διοικητικό συμβούλιο συμπαραστάτες όλους τους εφοπλιστές
    στις συλλογικές προσπάθειές τόσο για την απόκρουση έξωθεν προερχομένων διεθνών προκλήσεων, καθώς και για τη διατήρηση και εκμοντερνισμό του θεσμικού πλαισίου της ελληνικής ναυτιλίας, όσο και για την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών.

    Υπεραμύνθηκε της πρότασης του για μαζική εγγραφή πλοίων στην ΕΕΕ και την χαρακτήρισε «ενέργεια που αποτελεί τη μέγιστη αναγνώριση του έργου της ΕΕΕ, αλλά και κινητήριο δύναμη για τη νέα διοίκηση προκειμένου να συνεχίσει ασταμάτητα τον απαιτητικό αγώνα προς την προάσπιση των θεσμικών συμφερόντων της ναυτιλίας μας» και ευχαρίστησε τους εφοπλιστές για τη συμμετοχή της στην ίδρυση της ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ και για τις δωρεές τους.

    Απευθυνόμενος στους υποψήφιους προέδρους και στους υποψήφιους συμβούλους τόνισε και πάλι ότι χαίρεται γιατί παραδίδει μια Ένωση μεγάλη, οικονομικά εύρωστη, εξωστρεφή και υπολογίσιμη, με σεβαστή φωνή εντός και εκτός Ελλάδος, όπως αρμόζει και αξίζει στη ναυτιλία των Ελλήνων.

    Ο απερχόμενος πρόεδρος Θ. Βενιάμης, εξελέγη για πρώτη φορά το 1987 και διετέλεσε στη θέση του προέδρου τα τελευταία δεκατρία συνεχόμενα χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ