• Ναυτιλία

    Αντώνης Νταλακογιώργος: Σωρεία ατυχημάτων στα πλοία σε ένα τριήμερο

    ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Αντώνης Νταλακογιώργος - ΠΕΝΕΝ

    Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Αντώνης Νταλακογιώργος


    “Το τριήμερο που πέρασε καταγράφηκαν στον ελλαδικό χώρο νέα ναυτικά ατυχήματα καθώς και ένας αιφνίδιος θάνατος” τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών, Αντώνης Νταλακογιώργος και προσθέτει:

    “Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΕΝ και των αντίστοιχων λιμενικών αρχών τα περιστατικά συνέβησαν στα εξής πλοία:

    –  Ένας νεότατος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή μέσα στο πλοίο που ήταν ναυτολογημένος.

    Πρόκειται για τον Α΄ Μηχανικό, Ηρακλή Κασιώτη του Δεξαμενόπλοιου «MARAN HELEN», εταιρείας Αγγελικούση, ο οποίος ήταν 38 χρονών.

    Το περιστατικό έγινε ενώ το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά των ακτών της Λήμνου, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο να τον παραλάβει και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης χωρίς τις αισθήσεις του.

    – Το πρωί της Πέμπτης η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε ότι στο Ε/Γ – Ο/Γ «ASTERION II» της ΑΝΕΚ με σημαία Κύπρου, ενώ αυτό έπλεε προς Ιταλία, τραυματίστηκε 49χρονος χυτροκαθαριστής στα κάτω άκρα μετά από πτώση στο χώρο του γκαράζ!

    Ο Ναυτεργάτης αποβιβάστηκε από το πλοίο και διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο για νοσηλεία – περίθαλψη.

    – Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Πλοίαρχος του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Πειραιά ότι στο πλοίο υπήρξε τραυματισμός μέλους του πληρώματος με ειδικότητα θαλαμηπόλου.

    Σχετικά με το ατύχημα διενεργεί σχετική έρευνα το Κ.Λ. Πειραιά.

    Τα προαναφερόμενα ναυτικά ατυχήματα έρχονται να προστεθούν σε ένα μακρύ κατάλογο που δείχνει ότι τα μέτρα προστασίας, ασφάλειας στα πλοία δεν τηρούνται  και ο απολογισμός και αυτή τη χρονιά είναι βαρύτατος για τη Ναυτεργατική μας οικογένεια”!

    Διαβάστε επίσης

    Τα πλοία της Cosco κυριαρχούν στο λιμάνι του Πειραιά – Στη δεύτερη θέση η MSC



    ΣΧΟΛΙΑ