ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με πέντε νέα πλοία ενισχύθηκε ο στόλος της ναυτιλιακής Navios Maritime Acquisition, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.
Σε ανακοίνωση της η εταιρεία γνωστοποιεί ότι παρέλαβε τα τάνκερ μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου που προήλθαν από το στόλο της Navios Europe I, μίας θυγατρικής του ομίλου Navios, η οποία τέθηκε υπό εκκαθάριση.
Η Navios Acquisition χρηματοδότησε με 81,8 εκατ. δολάρια την συγκεκριμένη εξαγορά, εκ των οποίων τα 32,5 εκατ. δολάρια αφορούν τραπεζικό δανεισμό, τα 32,3 εκατ. δολάρια εισπρακτέες απαιτήσεις που έχει η ναυτιλιακή από την Navios Europe I, και τα υπόλοιπα μετρητά.
Τα πέντε τάνκερ που θα ισχυροποιήσουν το στόλο της Navios Acquisition είναι τα παρακάτω:

Τα MR1 είναι ναυλωμένα με συμφωνίες, οι οποίες θα έχουν όλες λήξει μέσα στο επόμενο τρίμηνο, μέχρι τον Απρίλιο και τα καθαρά ναύλα τους κυμαίνονται από 11,356 δολάρια μέχρι 11,850 δολάρια ημερησίως.
Τα LR1 είναι ναυλωμένα μέχρι το Μάρτιο του τρέχοντος έτους και τα ναύλα τους είναι κυμαινόμενα.
H Navios Europe ήταν μία εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία ιδρύθηκε το 2013 με τη σύμπραξη των Navios Maritime Holdings Inc. που κατείχε ποσοστό 47,5%, Navios Maritime Acquisition με ποσοστό 47,5% και Navios Maritime Partners με ποσοστό 5%, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτήν τα πλοία που εξαγόρασε η Navios από την HSH Nordbank AG.
Σημειώνεται ότι μία ακόμη εταιρεία του ομίλου της Αγγελικής Φράγκου, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Navios Partners, θα αποκτήσει πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Navios Europe.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη