• Big Story

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Big Deal 460 εκατομμυρίων με τράπεζες

    Βαγγέλης Μαρινάκης ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime


    Την εξασφάλιση πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η Capital Product Partners (CPP), της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή εταιρεία με επικεφαλής τον Jerry Kalogiratos, έφτασε σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες  εκ των οποίων είναι η HSH Nordbank AG («HSH») και η ING Bank N.V. («ING»). Ενώ οι τράπεζες που ανέλαβαν να  λειτουργήσουν ως εντολοδόχοι έπειτα από σχετικό αίτημα που είχαν λάβει, είναι η  BNP Paribas και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

    Το νέο δάνειο των 460 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε η CPP – θυγατρική ναυτιλιακή της Capital Maritime & Trading– που ελέγχει επίσης ο κ. Μαρινάκης, αναφέρεται ως «New Facility». Τα χρήματα αυτά  θα χρησιμοποιηθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

    Συγκεκριμένα η Capital Product Partners  (CPP) σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα, μαζί με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 120 εκ. δολαρίων για την αναχρηματοδότηση 4 δανείων της, συνολικού ύψους 580,6 εκατ. δολάριων -και συγκεκριμένα για την αναχρηματοδότηση δανειακών συμβάσεων που συνήψε τα έτη  2007, 2008, 2011 και 2013.

    Επίσης, μετά από αυτές τις κινήσεις το χρέος της εταιρείας θα αποτελείται πλέον μόνο από τα δάνεια που ανήκουν στο πλαίσιο της νέας διευκόλυνσης καθώς και αυτών της πιστωτικής διευκόλυνσης του 2015 από την ING και θα ανέλθουν σε περίπου 475,8 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέα κερδοφόρα deals για τον εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «BLUE STAR PATMOS» : Σε ναυπηγείο στο Πέραμα με τη βοήθεια ρυμουλκών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψήφο εμπιστοσύνης στον Fredriksen δίνουν οι αναλυτές

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ