• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Επένδυση 182,3 εκατ. δολαρίων της Navios Partners στο ξηρό φορτίο

    Αγγελική Φράγκου: Επένδυση 182,3 εκατ. δολαρίων της Navios Partners στο ξηρό φορτίο

    Αγγελική Φράγκου


    Συμφωνίες για την απόκτηση πέντε πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου έκλεισε η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας  Αγγελικής Φράγκου.

    Πρόκειται για μία επένδυση συνολικού ύψους 182,3 εκατ. δολαρίων και αφορά στην εξαγορά τεσσάρων capesize και ενός bulker kamsarmax. Η εταιρεία ενισχύει την θέση της στην αγορά ξηρού φορτίου σε μία περίοδο κατά την οποία ο συγκεκριμένος τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο με τα ναύλα να κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

    Τα δύο πλοία είναι νεότευκτα. Πρόκειται για ένα capesize που βρίσκεται υπό bareboat ναύλωση και θα παραδοθεί στη ναυτιλιακή το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και ένα kamsarmax που θα παραλάβει το πρώτο εξάμηνο του 2023.

    Τα άλλα τρία Capesize, Navios Azimuth, Navios Ray και Navios Bonavis, αγοράστηκαν από την μητρική εταιρεία, Navios Maritime Holdings, έναντι περίπου 88 εκατ. δολαρίων και θα ενταχθούν στο στόλο της τον Ιούλιο 2021.

     Αγγελική Φράγκου: Επένδυση 182,3 εκατ. δολαρίων της Navios Partners στο ξηρό φορτίο
    πηγή: Navios Maritime Partners

    Mετά από την κίνηση αυτή, o στόλος της Navios Partners θα αποτελείται από 94 πλοία συνολικά, εκ των οποίων 56 είναι φορτηγά πλοία και 38 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας εννέα εκατομμυρίων dwt.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα η εταιρεία της Αγγελικής Φράγκου ανακοίνωσε την παραλαβή τριών πλοίων, μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Πρόκειται για το Kamsarmax Navios Amitie, κατασκευής 2021, χωρητικότητας 82.002 dwt, το οποίο ναυλώθηκε με ναύλο συνδεδεμένο με το 110% του μέσου όρου του Baltic Panamax Index (BPI 82) μέχρι τον Μάιο του 2024.

    Επίσης, παρέλαβε το Navios Star (κατασκευής 2021), ένα kamsarmax χωρητικότητας 82.037 dwt, το οποίο ναυλώθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2024, καθώς και το capesize Navios Koyo (κατασκευής 2011), χωρητικότητας 181.415 dwt, το οποίο απέκτησε έναντι 28,5 εκατ. δολαρίων και είναι ναυλωμένο στη spot αγορά.

    Διαβάστε ακόμα:

    Αγγελική Φράγκου: Συμφωνίες ναύλωσης 220 εκατ. δολαρίων για πέντε containerships της Navios Partners

    Οικογένεια Αλαφούζου: Πωλήσεις και αγορές VLCC από την Okeanis Eco Tankers – Αναμένει εκρηκτική ανάκαμψη στα τάνκερ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ