• Ναυτιλία

    Αγγ. Φράγκου: Νέα επεκτατική κίνηση από τη Navios Partners

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Η Navios Maritime Partners, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, ανακοίνωσε την εξαγορά δύο πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, τύπου panamax, αυξάνοντας τον αριθμό του στόλου της σε 38 πλοία.

    Τα δύο panamax κατασκευάστηκαν το 2006 και είναι χωρητικότητας 74.500 dwt έκαστο, ενώ το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε συνολικά στα 22 εκατ. δολ. Η ναυτιλιακή αναμένεται να  παραλάβει τα bulkers μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

    Τα πλοία είναι ναυλωμένα σε τιμές 9.375 δολ. ημερησίως καθαρά μέχρι το Μάϊο/Νοέμβριο 2018 και 9.844 δολ. ημερησίως μέχρι το Μάρτιο/Αύγουστο 2018, αντίστοιχα και αναμένεται να αποφέρουν στα ταμεία της Navios περίπου 4,8 εκατ. δολ. σε EBITDA κατά το τρέχον έτος.

    Η ναυτιλιακή θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά και με τραπεζικό δάνειο κατά 14,3 εκατ. δολ.

    Σημειώνεται ότι η Navios Maritime Partners επέστρεψε στην κερδοφορία στο τρίτο τρίμηνο του 2017, εν μέρει χάρη στα έσοδά της από τη νεοσυσταθείσα θυγατρική της Navios Maritime Containers.

    Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρία, στο γ’ τρίμηνο 2017 εμφάνισε κέρδη 9,2 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 33,9 εκατ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

    Τα έσοδα από τα πλοία της Navios Partners κατέγραψαν αύξηση σχεδόν 20% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 60 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 9,3 εκατ. δολάρια προήλθαν από την Navios Containers, η οποία ιδρύθηκε για να “υποδεχθεί” τα 14 containerships που απέκτησε πέρυσι η Navios από την Rickmers Maritime Trust.

    Παράλληλα, στις αρχές του 2018, έγινε γνωστό ότι η Αγγελική Φράγκου εξαγόρασε ένα ακόμη πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο εντάχθηκε στο στόλο του ομίλου Navios, συνεχίζοντας την επεκτατική πολιτική στον κλάδο των boxships.

    Πρόκειται για το πλοίο Bonaire, κατασκευής 2010 και χωρητικότητας 4.360 teu, το οποίο εξαγόρασε από τη γερμανική NSC Shipping και παρέλαβε στο τέλος του 2017  με το νέο του όνομα, Navios Felicitas.

     

    ναυτιλία ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Σουραβλάς: Οι νέες κινήσεις της Load Line Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Λογοθέτης: Ο διορατικός εφοπλιστής που αγοράζει φθηνά και πουλάει ακριβά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντάνης: Σίδηρος και άνθρακας εκτοξεύουν τη ζήτηση των capesizes



    ΣΧΟΛΙΑ