• Ναυτιλία

    Aγγ. Φράγκου: Διπλό super deal για τη Navios Holdings

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Σε συμφωνίες για τη ναύλωση δύο πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου του στόλου της, προχώρησε η ναυτιλιακή Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου. Πρόκειται για ετήσιες συμβάσεις με ικανοποιητικά ναύλα, σε μία περίοδο κατά την οποία οι τιμές παραμένουν σε καλά επίπεδα σε σχέση με την πίεση που παρατηρείται στη spot αγορά.

    Ειδικότερα, η γερμανική εταιρία DHL ναύλωσε το πλοίο Navios Gem, χωρητικότητας 181,000 dwt και κατασκευής 2014, για ένα έτος, στην τιμή των 21.000 δολ. ημερησίως, με παράδοση την επόμενη εβδομάδα στη Σαγκάη, σύμφωνα ναυλομεσίτες.

    Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο ήταν πριν κλεισμένο για 15 μήνες στην Koch Logistics.

    Ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πλοίο υψηλής ποιότητας, ωστόσο, εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με το κατά πόσο θα εξακολουθήσουν τα πλοία capesize να αποφέρουν υψηλά κέρδη, αν η spot αγορά δεν παρουσιάσει βελτίωση και αύξηση.

    Το tradewinds αναφέρει ότι η Νavios προσπάθησε να κλείσει την ημερήσια τιμή ναύλωσης στα 22.000 δολ. Ωστόσο, στη spot αγορά των capesizes οι τιμές συνεχίζουννα υποχωρούν και βρίσκονται τώρα κάτω από τα 10.000 δολ. ημερησίως.

    Μάλιστα, η Alibra Shipping στο τελευταίο εβδομαδιαίο report της αναφέρει ότι τα μακροχρόνια ναύλα στα capesize κυμαίνονται στα 18.750 δολ. ημερησίως, ενώ πριν από μία εβδομάδα ήταν πάνω από 20.000 δολ.

    Παράλληλα, η Navios Maritime έκλεισε συμφωνία και για το capesize Navios Equator Prosper, κατασκευής 2000 και χωρητικότητας 171,000 dwt. Ο ναυλωτής δεν έχει γίνει γνωστός, η διάρκεια της ναύλωσης είναι ένας χρόνος, ωστόσο, τα ναύλα προσαρμόστηκαν τιμαριθμητικά με την spot τιμή, μείον 6%.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ν. Τσάκος: Στα διαλυτήρια του Μπανγκλαντές το παλαιότερο πλοίο της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Β. Λαλιώτης: Πουλάει πλοίο σχεδόν στη διπλάσια τιμή από αυτήν που το αγόρασε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεωργίου: Ναύλωση πλοίου σε τιμή-έκπληξη για τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

     



    ΣΧΟΛΙΑ