• Ναυτιλία

    Ανδρέας Μαρτίνος: «Η Χίος είναι πρωταθλήτρια στη ναυτιλία»


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marin του Ανδρέα Μαρτίνου σε μια πανηγυρική εκδήλωση τίμησε τα ναυτικά της στελέχη που προέρχονται από τη ναυτομάνα Χίο. Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Χανδρής» στη Χίο.

    Στην ομιλία του, ο Ανδρέας Μαρτίνος, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τις δεξιότητες των ναυτικών από τη Χίο, αλλά και για την κυριαρχία των εφοπλιστών της. Ειδικότερα, είπε:

    «Στη ζωή πολλοί είναι αθλητές αλλά λίγοι πρωταθλητές και η Χίος είναι πρωταθλήτρια στη ναυτιλία».

    Στη συνέχεια, ο CΟO της Minerva, Σωκράτης Δημακόπουλος, επισήμανε τον ισχυρό δεσμό της Minerva με τη ναυτική της οικογένεια, στοιχείο που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό για την εξέλιξη των εταιριών της Minerva. Πρόσθεσε δε ότι η Minerva Marine αριθμεί πλέον ένα στόλο 57 δεξαμενοπλοίων – πετρελαιοφόρων, η Minerva Dry με στόλο 12 φορτηγών πλοίων και η Minerva Gas με 5 υπερσύγχρονα LNG Carriers, εκ των οποίων το ένα φέρει το όνομα της Χίου.

    Επίσης, ο Marine Personnel Manager, κάπτεν Αριστείδης Παϊδούσης, ανέλυσε στην μεγάλη εξέλιξη της Minerva στη Χίο, καθώς όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του γραφείου της στη Χίο με 15 ναυτικούς και, πλέον, το 2022 αριθμεί 215 ναυτικούς και 50 παιδιά από τις Ακαδημίες.

    Ο Αριστείδης Παϊδούσης, τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε τους Χιώτες ναυτικούς κοντά μας».

    Επισημαίνεται ότι η Minerva Marine Inc. δημιούργησε πριν 3 χρόνια το δικό της Κέντρο Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης με την ονομασία «ΑΘΗΝΑ», με Διευθυντή , τον Στυλιανό Βολάκη, ο οποίος τόνισε: «Το Κέντρο Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης πρόκειται για ένα προηγμένο κέντρο εκπαίδευσης και εξέλιξης των ναυτικών των εταιριών της Minerva υπό το εμπνευσμένο μότο του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου «Εκεί που οι ναυτικοί έρχονται πάντα πρώτοι».

    Προσευχή πριν το δείπνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκος.

    Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, απένειμε στον εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνο τιμητική πλακέτα όπως και το επετειακό μετάλλιο του Δήμου Χίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι ενισχύει τη γραμμή Μπρίντιζι, Ηγουμενίτσα, Πάτρα με το πλοίο Europa Palace

    Παροπλισμένα 300 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων



    ΣΧΟΛΙΑ