• Ναυτιλία

    Αναβολή της γενικής συνέλευσης της ΑΝΕ Καλύμνου ζητά ο νέος δήμαρχος

    Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Μαστροκούκος

    Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Μαστροκούκος


    Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Μαστροκούκος, με επιστολή του προς τη διοίκηση της εταιρείας ζητά να αναβληθεί η γενική συνέλευση της ΑΝΕ Καλύμνου που έχει προσδιοριστεί για τις 15 Νοεμβρίου.

    Ειδικότερα, στην επιστολή τονίζονται τα εξής: “Σας ζητούμε να ακυρώσετε την ως άνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ της 15ης -11-2023, δίνοντας, μετά την ισχυρή εντολή του Καλυμνιακού λαού, στη νέα μας δημοτική αρχή, τη δυνατότητα και την ευθύνη, πριν είναι αργά, του χειρισμού όλων των σοβαρών θεμάτων της εταιρείας, ζητώντας σας παράλληλα, να απέχετε από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης δεσμευτικής για τη νέα δημοτική αρχή και διοίκηση της εταιρείας μας”.

    Όσον αφορά τα οικονομικά της εταιρείας, ο Δημήτριος Καρδούλιας, μέτοχος της εταιρείας, αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο και δήλωσε ότι η εταιρεία, έχει δάνειο περίπου 950.000 ευρώ περίπου, οφειλές στο προσωπικό περίπου 200.000 ευρώ, οφειλές σε προμηθευτές περίπου 620.000 ευρώ, στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία περίπου 350.00 ευρώ και επιταγές. απαιτητές περίπου 400.000 ευρώ.

    Αθροιστικά οι υποχρεώσεις διαμορφώνονται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει λαμβάνει περίπου 660.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Τέλος, η εταιρεία ναυπηγεί ένα πλοίο, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Group: Στις 22 Νοεμβρίου η νέα ΕΓΣ για την έγκριση της συγχώνευσης της ANEK

    Πάνος Λασκαρίδης: Η επέκταση στα τάνκερ και οι κινήσεις για πιο «πράσινο» στόλο

    Moore Maritime Index: Αυξήθηκαν οι δαπάνες στα φορτηγά από 5 έως 9% και στα τάνκερ από 3% έως 7%



    ΣΧΟΛΙΑ