• Ναυτιλία

    Alphaliner: H MSC κατέχει το 20% της παγκόσμιας διακίνησης κοντέινερ

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC


    Ο ναυτιλιακός κολοσσός του Τζιανλουίτζι Απόντε, MSC είναι ο πρώτος όμιλος που θα επιτύχει μερίδιο παγκόσμιας αγοράς στο 20%.

    Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2018 η Maersk είχε πλησιάσει αυτό το ρεκόρ, αλλά μόνο για λίγους μήνες.

    Η MSC και η Maersk, που ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα διαλύσουν τη συμμαχία 2M το επόμενο έτος και ακολουθούν διαφορετικές στρατηγικές και στόχους ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.

    Η MSC έχει συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή ποσότητα χωρητικότητας, ενώ η Maersk διατήρησε το μερίδιό της στην εφοδιαστική αλυσίδα.

    Η εταιρεία της Δανίας διατηρεί ένα στόλο μεταξύ 4 και 4,4 εκατομμυρίων TEU, ενώ το 2024 η MSC θα γίνει η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στην ιστορία που θα ξεπεράσει το φράγμα των έξι εκατομμυρίων.

    Το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της είναι σήμερα 19,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Alphaliner.

    Επισημαίνεται ότι τον Ιανουάριο του 2022 η MSC εκθρόνισε τη Maersk, η οποία βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της Alphaliner για ένα τέταρτο του αιώνα.

    Η MSC έχει επιτύχει το σημερινό της μέγεθος αποκλειστικά μέσω της ανάπτυξης , μέσω αγοράς πλοίων ή ναυλωμένων πλοίων, ενώ άλλες μεγάλες εταιρείες έχουν ιστορικά αναπτυχθεί μέσω εξαγορών.

    Όπως είναι γνωστό , η MSC σκοπεύει να λειτουργήσει μόνη της από το επόμενο έτος , ενώ η Maersk έχει δημιουργήσει συμμαχία Gemini με την Hapag – Lloyd, η οποία θα ξεκινήσει επίσημα τον Φεβρουάριο του 2025.

    Διαβάστε επίσης:

    Πήτερ Γ. Λιβανός: Τι συμβαίνει με τον ναυτιλιακό όμιλο GasLog

    Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Ναυτιλιακή Λέσχη – Της έθεσαν θέμα μη εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Έσοδα 189,4 εκατ. δολάρια και 16,53 δολάρια κέρδη ανά μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ