• Ναυτιλία

    Αλλαγές κορυφής στις ναυτιλιακές του Συμεών Παληού

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Διοικητικές αλλαγές ανακοίνωσαν οι ναυτιλιακές εταιρείες Performance Shipping και Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, στο πλαίσιο ενός πλάνου διαδοχής που ξεκίνησε  να υλοποιείται τον Οκτώβριο του 2019.

    Η Performance Shipping, ιδιοκτήτρια τεσσάρων τάνκερ και ενός boxship, ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του προέδρου της, Αναστάσιου Μαργαρώνη, και του διευθυντή στρατηγικής της, Ιωάννη Ζαφειράκη, στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 18 Φεβρουαρίου. Αμφότεροι παραιτήθηκαν και από το ΔΣ της εταιρείας, όπως και το μέλος του ΔΣ Νικόλαος Πετζεμάς, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο διορίστηκαν η μικρότερη κόρη του Συμεών Παληού, Αλίκη, και ο Χρήστος Γκλαβάνης, που θα είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής αποζημιώσεων του ΔΣ. Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Γκλαβάνης από την 1η Αυγούστου ανήκε στο διοικητικό συμβούλιο της Diana Shipping, ενώ η Αλίκη Παλιού έχει θητεύσει ως μέλος ΔΣ, αντιπρόεδρος και ταμίας της Unitized Ocean Transport από τον περασμένο Ιανουάριο, και προηγουμένως είχε αναλάβει πόστα στη ναυτιλιακή Alpha Sigma Shipping.

    Παράλληλα, η Σεμίραμις Παληού, κόρη του Συμεών Παληού, αποχώρησε από τη θέση της ως chief operating officer της εταιρείας, έχοντας εν τω μεταξύ, τον περασμένο Οκτώβριο, αναλάβει αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Diana Shipping, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαδοχής του πατέρα της.

    Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, σύζυγος της Αλίκης Παληού, που από τον Οκτώβριο είχε αναλάβει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Performance Shipping, πέρα από οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, αναλαμβάνει πλέον και τα καθήκοντα του Ιωάννη Ζαφειράκη ως γραμματέα και ταμία.

    «Αν και λυπούμαστε που οι κ.κ. Μαργαρώνης, Ζαφειράκης και Πετμεζάς αποχώρησαν από μέλη του ΔΣ, τους ευχαριστούμε για τη σκληρή τους δουλειά και τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά τους εγχειρήματα», δήλωσε ο Συμεών Παληός.

    Από την άλλη, στην Diana Shipping ο Ιωάννης Ζαφειράκης αντικατέστησε τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο ως υπηρεσιακός οικονομικός διευθυντής και ταμίας, όντας ήδη από τον Αύγουστο του 2018 και μέλος ΔΣ, διευθυντής στρατηγικής και γραμματέας της εταιρείας. Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος παραιτήθηκε και από το ΔΣ της εταιρείας, όπως και ο Χρήστος Γκλαβάνης, αφήνοντας ένα 9μελές διοικητικό συμβούλιο.

    Σημειώνεται ότι για το σχέδιο διαδοχής στις δύο εταιρείες είχαν εκφραστεί από αναλυτές ανησυχίες για θέματα που σχετίζονται με τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς έκαναν λόγο για φαινόμενα νεποτισμού που δεν συμβαδίζουν με τις πρακτικές της σωστής διακυβέρνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ