• Ναυτιλία

    Άλλα δύο πλοία και ναυλώσεις για την Castor Maritime του Πέτρου Παναγιωτίδη

    Castor Maritime: Κέρδη για την ναυτιλιακή εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη

    Castor Maritime


    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq, Castor Maritime του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, έκλεισε νέες ναυλώσεις για δύο από τα bulker της, ενώ παρέλαβε και δύο πλοία που αποκτήθηκαν πέρυσι.

    Το bulker panamax Magic Horizon, κατασκευής 2010, εξασφάλισε ναύλωση με τιμή 20.100 δολάρια την ημέρα για περίοδο περίπου 100 ημερών, ενώ το Kamsarmax bulker Magic Venus που ναυπηγήθηκε το 2010 πήρε ναύλωση περίπου 25 ημερών με τιμή 29.000 δολάρια την ημέρα.

    Η πρώτη ναύλωση ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στις 30 Δεκεμβρίου.

    Η Castor ανακοίνωσε επίσης την παραλαβή του δεξαμενόπλοιου Aframax LR2 Wonder Bellatrix, και του bulker panamax Magic, τα οποία αποκτήθηκαν και τα δύο τον Δεκέμβριο.

    Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, η εταιρεία παρέλαβε το M/T Wonder Bellatrix, το κορεάτικης κατασκευής Aframax ναυπήγησης του 2006. Επίσης, στις 4 Ιανουαρίου 2022, παρέλαβε το M/V Magic Callisto, ιαπωνικής κατασκευής Panamax, ναυπήγησης του 2012. Να επισημανθεί ότι και δύο εξαγορές πλοίων χρηματοδοτήθηκαν στο σύνολό τους με μετρητά.

    Η Castor, η οποία ιδρύθηκε το 2019 από τον Πέτρο Παναγιωτίδη, διαθέτει στόλο 29 πλοίων που αποτελούνται από είκοσι πλοία bulk carriers και εννέα δεξαμενόπλοια.συνολικής χωρητικότητας 2,5 εκατομμυρίων dwt.

    Αναλυτικότερα ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 1 Capesize, 7 Kamsarmax και 12 Panamax πλοία ξηρού χύδην φορτίου, καθώς και 1 Aframax, 6 Aframax/LR2 και 2 δεξαμενόπλοια Handysize.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Στις 9/2 οι αρχαιρεσίες – Θα συνεχιστεί η παράδοση που θέλει τον αντιπρόεδρο να διαδέχεται τον πρόεδρο;

    Castor Maritime: Κέρδη για την ναυτιλιακή εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη



    ΣΧΟΛΙΑ