• Ναυτιλία

    Αλ. Προκοπάκης: Το φιλόδοξο project της Probunkers μπαίνει στο επόμενο στάδιο

    Οι δημιουργοί της Probunkers. Από αριστερά ο κ. Κώστας Χασσιώτης εκτελεστικό μέλος της εταιρείας, ο πρόεδρος της Probunkers κ. Πάνος Γιαννούλης και ο CEO κ. Αλέξανδρος Προκοπάκης


    Σάρκα και οστά παίρνει το φιλόδοξο εγχείρημα της ναυτιλιακής Probunkers, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αλέξανδρο Προκοπάκη, με αντικείμενο τον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμο LNG.

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr τον Ιούνιο του 2018, στην εβδομάδα των Ποσειδωνίων η Probunkers είχε παρουσιάσει ένα καινοτόμο εγχείρημα παγκόσμιας κλίμακας, με κεφάλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, που προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία επένδυσης σε δύο δυναμικούς και καταξιωμένους τομείς: τη Ναυτιλία και την Ενέργεια.

    Η Probunkers είχε ανακοινώσει τότε ότι σκόπευε να «σηκώσει» 343 εκατομμύρια ώστε να σχεδιάσει, χτίσει και λειτουργήσει επτά πλοία σε επτά συγκεκριμένους σταθμούς ανά τον κόσμο για την πώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου ως καύσιμο ναυτιλίας. Οι επτά αυτοί σταθμοί είναι το Χιούστον, το Γιβραλτάρ, η περιοχή μεταξύ Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Αμβέρσας, η Φουτζέιρα, το Χονγκ Κονγκ, το Μπουσάν και η Σιγκαπούρη.

    Τώρα, η Probunkers καλεί σχεδιαστές και ναυπηγεία να της παράσχουν τεχνικά σχέδια για να υλοποιήσει το όραμά της. Ειδικότερα, ζητά από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν έως τις 29 Μαρτίου τις αρχικές τους προτάσεις για τα γενικά χαρακτηριστικά των επτά πλοίων της, με τον τεχνικό διευθυντή της εταιρείας, Ανδρέα Ζομπανάκη, να αναλαμβάνει την αξιολόγηση και την επιλογή του σχεδίου που θα υλοποιηθεί.

    Η εταιρεία στοχεύει σε πλοία χωρητικότητας από 6.500 έως 8.000 cbm, ενώ ο Αλέξανδρος Προκοπάκης ήδη έχει αποκαλύψει πως έξι διαφορετικοί σχεδιαστές και πέντε ναυπηγεία έχουν επιδείξει κατ’ αρχήν ενδιαφέρον.

    Σημειώνεται ότι η Probunkers Holding ιδρύθηκε το 2017 στην Κύπρο και στοχεύει στο να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των υποδομών εφοδιασμού της ναυτιλίας με LNG, παρέχοντας υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας υπηρεσίες ανεφοδιασμού και επιδιώκοντας να είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους υποστηρικτές της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης ενέργειας στη ναυτιλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Ηχηρή παρέμβαση Γ. Προκοπίου – Π. Λασκαρίδη: «Η Κίνα είναι η λύση και όχι πρόβλημα για τους Έλληνες εφοπλιστές»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Κραυγή αγωνίας από τον εφοπλιστή Θ. Μαρτίνο: «Μειώστε τους φόρους για να μη φύγουμε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Περιπέτεια για Έλληνα εφοπλιστή. Γιατί προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ