• Ναυτιλία

    Aegean Marine Petroleum: Oι τελευταίες εξελίξεις για το deal με τη HEC Europe

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Η είδηση της επιστροφής του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη στην Aegean Marine Petroleum Network και η εκ νέου απόκτηση μεγάλου πακέτου μετοχών σε αυτήν, αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από μερίδα επενδυτών της εταιρίας και οδήγησε σε σημαντική πτώση της τιμή της μετοχής της στην αγορά της Νέας Υόρκης.

    Συγκεκριμένα, μία ομάδα επενδυτών εκφράζει την αντίθεση της στη συμφωνία, εξαγοράς της HEC Europe από την Aegean Marine, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί έναν τρόπο για την εδραίωση των στελεχών που συμμετέχουν στο υφιστάμενο ΔΣ της Aegean, μέσω της επιστροφής του ιδρυτής της Δημήτρη Μελισσανίδη, σε αυτό.

    Πρόκειται για το διαχειριστή χαρτοφυλακίου της Sentinel Rock Capital, Tyler Baron, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή δεν δημιουργεί υπεραξία για τους μετόχους της εταιρίας. Ο Βaron, εκπροσωπεί συλλογικά πάνω από το 12% των μετόχων της Aegean και πριν από λίγο καιρό είχει προτείνει την αντικατάσταση των τεσσάρων διευθυντικών στελεχών του ΔΣ της επιχείρησης, τα οποία είχε αρχικά διορίσει ο κ. Μελισσανίδης.

    Μάλιστα, είχε διατυπώσει την πρόθεση του να προτείνει μια ομάδα τεσσάρων υποψηφίων ανεξάρτητων διευθυντών, με σημαντικά προσόντα, για την εκλογή τους στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της εταιρίας το 2018.

    Όπως επισημαίνει το tradewinds, με βάση όσα προβλέπει η συμφωνία εξαγοράς της ΗEC από την Aegean Μarine, οι μέτοχοι της πρώτης θα λάβουν μεγάλο αριθμό μετοχών, με αποτέλεσμα ο κ. Μελισσανίδης να κατέχει πλέον το ένα τρίτο περίπου της νέα εταιρίας, ενώ τον Αύγουστο του 2016 είχε αποχωρήσει από την Aegean πουλώντας στην ίδια τις μετοχές που κατείχε σε αυτήν, έναντι 8,81 δολ. έκαστη.

    Εκδίδουν περισσότερες μετοχές στη χαμηλότερη ιστορικά τιμή” υποστήριξε ο Baron. “Αυτό συμβαίνει σε λιγότερο από ένα μήνα από την πρόταση που υποβάλαμε για την αλλαγή στο ΔΣ. Έιναι σαφές ότι η διοίκηση κατάλαβε ότι είχε λίγες πιθανότητες να κερδίσει την υποστήριξη των μετόχων και αποφάσισε να υποστηρίξει αυτή τη συναλλαγή”, αναφέρει.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρίας δέχθηκε κατά τη συνεδρίασης της 21ης Φεβρουαρίου έντονες πιέσεις με αποτέλεσμα να καταγράψει απώλειες 38%, καθώς από τα 4,45 δολ. που ήταν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, έκλεισε στα 2,75 δολ.

    Κατά τη διάρκεια του conference call που πραγματοποίησε η εταιρία με αφορμή τη συμφωνία, ο Πρόεδρος της Aegean Marine,  Jonathan McIlroy, υποστήριξε ότι η εξαγορά της HEC θα φέρει στην Aegean πολλές ευκαιρίες για αύξηση του περιθωρίου κέρδους της.

    Aegean Marine Petroleum Network

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αγγ. Φράγκου: Μείωση ζημιών και διεύρυνση του στόλου για τη Navios

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η… πονεμένη ιστορία ενός ελληνόκτητου πλοίου που βγαίνει σε e-πλειστηριασμό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεώργης: 15 εκατ. δολάρια κόστισε το πρώτο capesize της Times Navigation



    ΣΧΟΛΙΑ