• Ναυτιλία

    Αδαμάντιος Πολέμης: Στο στόχαστρο της New Shipping τα μεγάλα tankers

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping


    Με προσεκτικά βήματα ο γνωστός εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης επεκτείνει το στόλο της ναυτιλιακής του New Shipping, εστιάζοντας κυρίως στα δεξαμενόπλοια και δευτερευόντως σε πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Στο τιμόνι της εταιρίας βέβαια δεν βρίσκεται μόνος, αφού εδώ και δύο χρόνια συνεχίζει την επιτυχημένη, άνω των 40 ετών, πορεία του στο χώρο της ναυτιλίας, με συνεργάτες τα δύο του παιδιά, το Λεωνίδα και την Αλίνα.

    Πέρυσι, η New Shipping προχώρησε στην αγορά δύο δεξαμενόπλοιων VLCC (Very Large Crude Carriers), ενώ πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι πρόσφατα προχώρησε σε μία ακόμη κίνηση, την πρώτη για το 2016. Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν ότι η New Shipping απέκτησε το χωρητικότητας 298.400 dtw πλοίο Nippon, κατασκευής 2002, από την ιαπωνική NYK Line. To τίμημα της εξαγοράς κυμάνθηκε στα 28 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι το πλοίο εξαγόρασε ναυτιλιακή εταιρία με έδρα τη Σιγκαπούρη.

    Η New Shipping διαθέτει 17 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων τα 8 είναι τύπου VLCC, καθώς και 14 φορτηγά πλοία.

    Πριν δύο χρόνια τα αδέλφια Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης, ιδιοκτήτες της Polembros αποφάσισαν μετά από 40 χρόνια κοινής, επιτυχημένης, επιχειρηματικής πορείας να χωρίσουν τις επιχειρήσεις τους, ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική ανάπτυξης και επιθυμώντας να δώσουν ενεργό ρόλο στους διαδόχους τους. Έτσι, ο Σπύρος Πολέμης με το γιο του Λεωνίδα κράτησαν την Polembros και ο Αδαμάντιος με τα δύο του παιδιά ανέλαβαν τη New Shipping.

    Ο Aδαμάντιος Πολέμης ανέκαθεν έδειχνε προτίμηση σε πλοία μεγαλύτερης ηλικίας, κυρίως tankers και φορτηγά πλοία, για τα οποία μπορούσε να εξασφαλίσει προσιτές τιμές. Παράλληλα, όταν ανέλαβε τη New Shipping επένδυσε στον κλάδο ξηρού φορτίου και σε νεότευκτα πλοία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ellines-efoplistes-palevoun-ta-provlimata-ke-perissoteri-vgenoun-nikites/50647

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/o-polis-chatziioannou-kerdizi-tis-maches-tha-kerdisi-omos-ke-ton-polemo/51012

     



    ΣΧΟΛΙΑ