• Ναυτιλία

    Α. Πίττας: Ζημίες για την EuroDry, αισιοδοξία για το μέλλον

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Επιστροφή στις ζημίες στο β’ τρίμηνο του 2019 για τη ναυτιλιακή Eurodry, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, ο οποίος πάντως εμφανίζεται αισιόδοξος για τις προοπτικές της αγοράς του ξηρού φορτίου στο μέλλον.

    Η EuroDry παρουσίασε στο β’ τρίμηνο 2019 καθαρές ζημίες 2,55 εκατ. δολαρίων, έναντι κερδών 0,39 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Οι προσαρμοσμένες καθαρές ζημίες διαμορφώθηκαν στα 1,46 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών 0,36 εκατ. δολαρίων κατά το β’ τρίμηνο 2019, ενώ οι ζημίες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,60 δολάρια. Ελαφρώς μειωμένος ήταν και ο τζίρος, από τα 6,54 εκατ. δολάρια στα 6,47 εκατ. δολάρια.

    Ο Αριστείδης Πίττας δήλωσε σχετικά πως αναμένει ότι οι τιμές στην αγορά του ξηρού φορτίου θα βελτιωθούν στη διάρκεια του 2019, λόγω της περιορισμένης προσφοράς πλοίων, καθώς οι εταιρείες σπεύδουν να εξοπλίσουν τα πλοία τους με scrubbers, εν όψει της ενεργοποίησης των κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

    «Είμαστε αισιόδοξοι για τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς, καθώς η ανάπτυξη του στόλου αναμένεται να παραμείνει περιορισμένη», δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας, τονίζοντας πως η μοναδική αβεβαιότητα σχετίζεται με τη συνέχιση και την έκταση των εμπορικών εντάσεων, κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

    O εφοπλιστής ανέφερε εξάλλου πως αυτό το θετικό μομέντουμ πιθανόν να οδηγήσει την εταιρεία σε επέκταση του στόλου της, που αποτελείται από 15 πλοία. «Αυτήν την περίοδο αξιολογούμε διάφορες ευκαιρίες και επιλογές για να τοποθετήσουμε τους πόρους και την επενδυτική ικανότητα που έχουμε διαθέσιμη σε όρους απόκτησης νέων πλοίων, ανανέωσης του στόλου μας και εξερεύνησης πιθανοτήτων για συγχωνεύσεις με άλλους στόλους», δήλωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ