• Ναυτιλία

    Α. Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Ζημιές από τη βουτιά στα ναύλα των τάνκερ – Εκτιμήσεις για ανάκαμψη της αγοράς

    Ανδρέας Μιχαλόπολος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπολος, CEO Performance Shipping


    Η ύφεση της ναυλαγοράς των τάνκερ έπληξε και το τρίτο τρίμηνο τα οικονομικά αποτελέσματα της ναυτιλιακής Performance Shipping, με επικεφαλής τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο.

    Πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο που η εταιρεία εμφανίζει ζημιές, ωστόσο η διοίκησή της εκτιμά ότι η ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων θα ανακάμψει μεσοπρόθεσμα.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή εμφάνισε την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020 ζημιές 2,2 εκατ. δολαρίων έναντι κερδών 400.000 δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

    Το μέσο ισοδύναμο χρονοναύλωσης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 υποχώρησε σημαντικά στα 9.335 δολάρια έναντι 15.990 δολ. την ίδια χρονική περίοδο του 2020.

    Ωστόσο, τα έσοδα σημείωσαν μικρή πτώση και διαμορφώθηκαν στα 9,3 εκατ. δολάρια κατά το τρίμηνο που έληξε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021, έναντι 9,5 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020, καθώς τις απώλειες από την πτώση των ναύλων αντιστάθμισε μερικώς η προσθήκη του χωρητικότητας 105,400 dwt πλοίου Yanbu (κατασκευής 2011) στο στόλο της Performance Shipping, τον Δεκέμβριο 2020.

    Οι εκτιμήσεις

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2021,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρεία Ανδρέας Μιχαλόπουλος δήλωσε: “Τα ναύλα στη spot αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2021 παραμένουν χαμηλά ως αποτέλεσμα των οριακών αυξήσεων που πραγματοποιούν οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες στην παραγωγή αργού και διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου, παρά το αυξημένο επίπεδο της κατανάλωσης και των τιμών του εμπορεύματος και την εξάντληση των παγκόσμιων αποθεμάτων. Μέχρι στιγμής, το τρέχον τρίμηνο, έχουμε δει βελτίωση των ναύλων και της ζήτησης για θαλάσσια μεταφορά πετρελαίου και πιστεύουμε ότι η ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων θα συνεχίσει να ανακάμπτει μεσοπρόθεσμα.”

    “Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ολοκληρώσαμε την ειδική επιθεώρηση και την εγκατάσταση ενός συστήματος επεξεργασίας νερού έρματος στο πλοίο M/T Briolette. Θα εκμεταλλευτούμε την αδύναμη αγορά για να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε παρόμοιες εργασίες στο M/T P. Fos και στο M/T Blue Moon κατά το τέταρτο τρίμηνο”, επισήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος.

    Η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

    Η Performance Shipping  -πρώην Diana Containerships–  ξεκίνησε το 2018, την ριζική αναδιάρθρωση του στόλου της προχωρώντας στην πώληση των containerships της και στην αντικατάσταση τους με τάνκερ aframax.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ