• Ναυτιλία

    Α. Μαρτίνος: Η (κυριολεκτικά) μεγάλη κίνηση της Minerva Maritime

    Ανδρέας Μαρτίνος, εφοπλιστής Minerva Marine


    Τη διαχείριση, και πιθανόν και την ιδιοκτησία, του μεγαλύτερου πλοίου ξηρού φορτίου στην ιστορία της φέρεται να ανέλαβε η ελληνική ναυτιλιακή Minerva Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου.

    Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το πλοίο Sikamia (χωρητικότητας 207.900 dwt, κατασκευής 2008) ανήκει πλέον στον στόλο των πλοίων που διαχειρίζεται, ενώ σε αρκετές ναυτιλιακές βάσεις δεδομένων εμφανίζεται και ως η ιδιοκτήτρια του πλοίου.

    Το πώς ακριβώς έφτασε στα χέρια της Minerva Maritime το εν λόγω πλοίο παραμένει ασαφές. Το πλοίο ανήκε προηγουμένως στην ιαπωνική Nisshin Shipping, υπό την επωνυμία Shin-Rei, και σύμφωνα με την Equasis, η Minerva εμφανίζεται ως τεχνική διαχειρίστρια του πλοίου από τον Μάιο του 2017. Ωστόσο, το πλοίο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας με νέο όνομα μόλις έναν χρόνο αργότερα, με το νέο του όνομα.

    Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο ξηρού φορτίου του οποίου τη διαχείριση αναλαμβάνει η Minerva από το 1996 που ιδρύθηκε. Αν και η εταιρεία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στα τάνκερ, σταδιακά επεκτείνει την έκθεσή της στην αγορά του ξηρού φορτίου, διαθέτοντας πλέον έξι capesizes. Παράλληλα, η εταιρεία μπαίνει ξανά στην αγορά των kamsarmaxes, με πολλές ναυτιλιακές βάσεις δεδομώνων να τη συνδέουν με την παραγγελία δύο νεότευκτων πλοίων χωρητικότητας 84.700 dwt στα ναυπηγεία Sasebo Heavy Industries στην Ιαπωνία. Η παράδοση των δύο πλοίων αναμένεται μέσα στο 2019.

    Σημειώνεται ότι η αξία του Sikamia, σύμφωνα με το VesselsValue, υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 31 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Maritime Strategies International δίνει μία εκτίμηση μεταξύ 28,3 και 33,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ανδρέας Μαρτίνος
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου suezmax “Minerva Doxa” της Minerva Marine είναι χωρητικότητας 159.438-dwt και κατασκευής του έτους 2007)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο στόλο Έλληνα εφοπλιστή τα έξι νεότευκτα της χρεοκοπημένης Toisa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Πατέρας: Το νέο deal του εφοπλιστή και ο στόχος του… διπλασιασμού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To νέο εγχείρημα του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση έχει και πάλι το όνομα της μητέρας του



    ΣΧΟΛΙΑ