• Business

    Σε… προεκλογικό mood ο Τσακαλώτος: Μοίρασε αυξήσεις στους υπαλλήλους του υπουργείου του

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Σε προεκλογική διάθεση φαίνεται ότι βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος άρχισε να μοιράζει αυξήσεις στους υπαλλήλους του υπουργείου του.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή, με διάταξη που προώθησε το ΥΠΟΙΚ και ψηφίστηκε και από την Αντιπολίτευση, δίνεται η προσωπική διαφορά σε όλους τους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 στο ΥΠΟΙΚ, την ΑΑΔΕ, την ΕΛΣΤΑΤ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η ρύθμιση ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά και των συναδέλφων τους σε άλλα υπουργεία και φορείς που τώρα ζητούν το ίδιο.

    Το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι λόγοι ισότητας και δικαιοσύνης. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που συνόδευσε το νομοσχέδιο στη Βουλή, η διάταξη προβλέπεται «κατ’ εφαρμογήν της συνταγματικής αρχής της ισότητας, με δεδομένο ότι πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και ασκούν όμοια καθήκοντα με όσους υπηρετούσαν πριν την κρίσιμη ημερομηνία».

    Στο ερώτημα που έθεσε η εφημερίδα για την επιλεκτική αυτή πρακτική, πηγή του ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των αμοιβών των υπαλλήλων εποπτευόμενων φορέων και της ΑΑΔΕ, που κατέχουν θέσεις ευθύνης.

    Και όλα αυτά την ώρα που η ΓΣΕΕ διαπιστώνει σε μελέτης της ότι το 72,8% των μισθωτών αμείβεται με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ, ενώ μόλις το 10% παίρνει περισσότερα από 1.300 ευρώ και οι περισσότεροι από αυτούς δραστηριοποιούνται στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ανάπτυξη ήρθε και δεν ακούμπησε: Μισθό κάτω από 1.000 ευρώ παίρνουν επτά στους δέκα εργαζόμενους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμία ελπίδα! Τέλος ο 13ος-14ος μισθός και οι αυξήσεις στο Δημόσιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μακάβριος ο Τσακαλώτος: Μέχρι το 2040 οι συνταξιούχοι θα έχουν πεθάνει! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ